Cultură

Compania „St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov” aduce Lacul lebedelor la Timişoara

Compania „St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov” aduce Lacul lebedelor la Timişoara

Unul dintre cele mai spectaculoase evenimente artistice ale anului la Timișoara va fi turneul național al Companiei „St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov”.

Ilustra companie va susține în 28 decembrie 2018, de la ora 20:00, la Opera Națională Română din Timișoara, un spectacol cu cel mai faimos balet din istoria artei albe a dansului: Lacul lebedelor, pe muzica lui P.I.Ceaikovski, libretul lui Vladimir Berghicev şi Vasilie Gheltzer, coregrafia lui Marius Petipa şi Lev Ivanov și scenografia creată de Evgenii Gurenco.

Absolvent al Academiei de Balet Vaganova din Rusia, Andrey Batalov domină scena de mai mult de 20 de ani. În 1992 a devenit solist al Teatrului Academic de Stat „Mussorgsky” din Sankt-Petersburg, iar doi ani mai târziu, prim solist al Teatrului Mariinski. El aparține unei rase rare de dansatori virtuoşi, cu o tehnică extraordinară care l-a impus în loja dansatorilor legendari de balet  din trecut și prezent, ca Vestris și Nijinsky, Baryshnikov și Julio Bocca.

Compania care îi poarte numele este tânără și dinamică și, în mod clar educată în cea mai bună tradiție rusească. Stele ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko- Mariinsky Ballet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva – Mihailovski Ballet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko- Kremlin Ballet, Maria Poliudova, Vladimir Statnii sunt soliști principali. Compania de Balet reunește 50 de artiști profesioniști, absolvenți ai Academiei de Balet din Rusia Vaganova și ai celor mai mari școli de dans din Rusia și Ucraina.

Premiera mondială a baletului Lacul lebedelor s-a petrecut în 20 februarie 1877, la Teatrul Bolshoy din Moscova. Biletele pentru singura reprezentație a spectacolului din acest an la Timișoara costă, în funcție de loc, 150 lei sau 120 lei și se pot cumpăra de la agenția Operei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*