Social

Sub cerul liber pentru oamenii străzii. Horia Colibășanu a fost alături de suporterii Politehnicii

Sub cerul liber pentru oamenii străzii. Horia Colibășanu a fost alături de suporterii Politehnicii

Mai mulţi suporteri ai echipei de fotbal ASU Politehnica Timişoara şi-au petrecut noaptea care a trecut sub cerul liber într-o acţiune prin care au vrut să tragă un semnal de alarmă asupra problemelor cu care se confruntă oamenii străzii. Acţiunea a fost şi una caritabilă, o companie privată donând o sumă de bani pentru fiecare participant la noaptea în aer liber.

Suporterii au ascultat muzică, s-au încălzit în jurul unui mic foc de tabără şi au făcut mâncare pentru oamenii străzii adăpostiţi de Fundaţia Caritas. Suporterii ASU au povestit şi experienţele pe care le-au trăit atunci când, din diverse motive, au fost nevoiţi să îndure gerul sau să fie chiar ei înşişi oameni ai străzii.

La eveniment a participat şi unul dintre cei mai buni alpiniști români, timişoreanul Horia Colibăşanu. Alpinistul le-a arătat celor prezenţi filmuleţe din expediţiile în care a fost nevoit să îndure frigul.

„E destul de greu când temperatura scade mult sub zero grade să supraviețuiești fără echipament. Mi s-a întâmplat să am de făcut bivuacuri cu mai puțin echipament și trebuie să ai destul de multă voință ca să treci peste noapte. Probabil sunt printre cele mai grele lucruri pe care le-am pățit în munții înalți. Dar nu e cu nimic mai simplu să supraviețuiești în oraș când semenii tăi nu te ajută”, spune Horia Colibăşanu.

Suporterii ASU Politehnica Timişoara vor să găsească şi alte modalităţi de a-i ajuta pe oamenii străzii, fiind încheiat un parteneriat în acest sens cu Fundaţia Caritas.

Sursa: Radio Timişoara

Foto: Facebook-Politehnica Timisoara


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*