Sănătate

Ai poftă de dulce? Iată ce îți transmite organismul!

Ai poftă de dulce? Iată ce îți transmite organismul!

Mai mult de jumătate din populație este afectată de deficitul de magneziu. Deși există câteva semne care ne indică clar un nivel scăzut al acestuia din organism, puțini dintre noi sunt conștenți de acest lucru.

Calciul şi magneziul menţin echilibrul organismului uman, iar carenţa lor poate cauza boli grave deoarece multe procese depind de el. Iată care sunt indiciile care ar trebui să te pună pe gânduri.

Dureri de cap severe

Deficitul de magneziu poate provoca migrene şi dureri de cap frecvente. Cu o lipsă a acestui mineral, vasele de sânge din creier se îngustează rapid şi se extind, ceea ce este cauza unei migrene. O cantitate suficientă de magneziu în organism reduce riscul de modificare a veselor de sânge şi elimină durerile de cap.

Pofta de dulce

Dorinţa arzătoare de a consuma ceva dulce arată că există o lipsă de anumite minerale în organism, în special magneziu. Pierderea de magneziu la femei este adesea corelată cu menstruaţia, iar la sportivi cu un antrenament intens.

Stres şi apatie

Magneziul este un element esenţial pentru construirea unui sistem nervos puternic. Acest element este responsabil pentru relaxare. Cu o lipsă de magneziu în organism, o persoană resimte anxietate şi stres fără cauză. Astfel, riscul depresiei creşte dramatic.

Constipaţie

Există multe motive pentru care apare constipaţia, de la stres până la un consum redus de fibre. Magneziul are un efect relaxant asupra multor părţi ale corpului, inclusiv al tractul digestiv. Din cauza lipsei acestui mineral, funcţiile intestinale nu funcţionează corect, ceea ce duce la constipaţie.

Oboseala

Magneziul este necesar pentru reacţiile care creează energie în celule. Fără magneziu, nu vei avea suficientă energie la nivel celular. Acest lcuru se poate manifesta ca oboseală, energie scăzută şi lipsă de mobilitate.

Sursă: eva.ro

Festivalul Papricasului si vinului 2019

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*