Sănătate

Echipamente medicale și IT în valoare de 2,4 milioane euro pentru Centrul OncoGen

Echipamente medicale și IT în valoare de 2,4 milioane euro pentru Centrul OncoGen

Vești bune! Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, prin Centrul OncoGen, a desemnat câștigătorul procedurii de achiziție de echipamente medicale de înaltă performanță și IT în valoare de aproape 2,4 milioane euro.

Acești bani vor asigura o creștere a calității asistenței oncologice, iar în perioada următoare va fi pus la punct cel mai performant tratament pentru pacienți.

Astfel, în Centrul OncoGen vor ajunge echipamente de ultimă generație destinate diagnosticului de precizie în cancer, precum:  secvențializator genic pentru întregul genom, secvențializator genic țintit pentru ADN și ARN, secvențializator genic de validare a rezultatelor obținute cu cele două sisteme anterioare, necesar pentru obținerea unui diagnostic de precizie – cerință obligatorie prin lege pentru diagnosticul de precizie în cancer, Thermocycler pentru reacția de polimerizare în lanț a acizilor nucleici, Sistem microarray, Sistem de izolare și purificare automată a ADN-ului în vederea secvențierii genice, Analizor multiplex pentru determinări imune,Sistem de testare a capacității funcționale a sistemului imun, Sistem complex de manipulare și procesare celulară, Bioimprimantă 3D cu cameră sterilă, care generează modele tisulare 3D pentru testarea eficienței terapiilor antitumorale de ultimă generație.

Totodată va fi livrat un sistem integrat de telemedicină și PACS (Picture Archiving and Communication Systems), dedicat stocării și transmiterii securizate de date, imagini, filme din domeniul medical, în timp real. Sistemul asigură stocarea, prezentarea și distribuirea imaginilor achiziționate de echipamente utilizate în imagistica medicală și va permite comunicarea și transmiterea de date atât între partenerii din proiect, cât și cu spitalele din regiunea transfrontalieră România-Serbia.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*