Social

O alpinistă din vestul ţării vrea să ridice steagul României, de Ziua Națională, pe vârful Margherita din Uganda

O alpinistă din vestul ţării vrea să ridice steagul României, de Ziua Națională, pe vârful Margherita din Uganda

Alpinista hunedoreană Alexandra Marcu va pleca într-o nouă expediție în care intenționează să ajungă pe vârful Margherita (5.109 m), al treilea ca altitudine de pe continentul african şi cel mai înalt din Uganda. Alpinista, cunoscută pentru faptul că a cucerit şase dintre cei mai înalţi vulcani ai lumii, va fi însoțită de tatăl său, Dan Marcu.

Cei doi alpinişti din Deva şi-au propus să cucerească acest vârf din Munţii Rwenzori sau Munţii Lunii chiar de Ziua Naţională a României, 1 Decembrie. În acest sens, ei sunt condiţionaţi de trecerea mai multor obstacole care încep cu traversarea unor zone mlăştinoase şi până la escaladarea unui gheţar.

Antrenamentele pentru această expediţie au fost destul de dure şi s-au desfăşurat pe tot parcursul acestui an. Cei doi alpinişti au dus în spate un rucsac de cel puţin 10 kilograme pe distanţe lungi în relief accidentat.

Alexandra Marcu este şi cel mai tânăr alpinist din Europa care a urcat pe vulcanul Pico de Orizaba (5636 m), din Mexic, şi cel mai tânăr român care a escaladat masivul Kazbek, din Georgia.

Sursa: Radio Timişoara

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*