Economic

Locuinţele din Complexul Studențesc şi Dacia, în topul scumpirilor

Locuinţele din Complexul Studențesc şi Dacia, în topul scumpirilor

În capitala Banatului, scumpirile înregistrate pe zone au fost mai temperate decât în București, dar și decât în Cluj-Napoca. Cea mai mare creștere de preț, respectiv 2,9%, a avut loc în arealul Complex Studențesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion, pe următoarele locuri în clasamentul scumpirilor situându-se Torontalului (+2,6%), apoi Bucovina-Simion Bărnuțiu-Gării-Dorobanților-Mircea cel Bătrân (+2,2%), Șagului-Dâmbovița-Iosefin-Steaua (+1,1%), dar și Girocului-Soarelui-Buziașului (+0,3%).

La fel ca în Capitală, dar și în Cluj-Napoca, așteptările vânzătorilor de apartamente s-au diminuat trimestrul trecut în mai multe zone din Timișoara, în frunte cu Ultracentral-Medicină-Piața Unirii (-2,1%); astfel, suma medie solicitată de către proprietari a scăzut cu 1% în arealul Central-Bălcescu-Take Ionescu-Piața Maria, cu 0,6% în Circumvalațiunii și cu 0,4% în Braytim.

În comparație cu piața bucureșteană și cu cea clujeană, orașul de pe Bega continuă să se distingă prin diferențele relativ mici de preț dintre cartiere, ecartul dintre zonele în care se găsesc cele mai scumpe și, respectiv, cele mai ieftine apartamente fiind mai mic de 350 de euro. Cea mai exclusivistă zonă a orașului este, astfel, Ultracentral-Medicină-Piața Unirii, unde o asemenea unitate locativă poate fi achiziționată cu 1.460 de euro pe metru pătrat util (în scădere de la 1.490 de euro pe metru pătrat în cele trei luni anterioare).

De observat este că, în celelalte cartiere ale orașului, pretențiile vânzătorilor de apartamente variază într-o plajă destul de restrânsă; cele mai accesibile locuințe pot fi găsite în Șagului-Dâmbovița-Iosefin-Steaua (la o medie de 1.140 de euro pe metru pătrat util), în vreme ce arealul Complex Studențesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion se situează pe locul al doilea în clasamentul zonelor cu cele mai scumpe locuințe din oraș (cu o medie de preț de 1.260 de euro pe metru pătrat). Spre deosebire de București, în Timișoara nu există, practic, cartiere în care suma medie solicitată pentru un apartament să fie mai mică de 1.000 de euro pe metru pătrat util.

Sursa: imobiliare.ro


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*