Social

Acțiunile împotriva celor care abandonează deșeuri continuă

Acțiunile împotriva celor care abandonează deșeuri continuă

Polițiștii locali au continuat în ultima săptămână verificările pe linia depistării persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, contribuind în acest fel la formarea rampelor clandestine de deșeuri.

Astfel, în ultima săptămână, alte 10 persoane care au abandonat deșeuri în locații precum str. Ioan Slavici, Petru Ispirescu, Constantin Stere, Aurel Ciupe, Piața Traian. Aceste sancțiuni se adaugă altor 30 aplicate tot în ultima săptămână celor surprinși aruncând gunoaie precum resturi alimentare, ambalaje, peturi, chiștoace de țigări etc pe străzi și pe spațiul verde.

O contribuție importantă o au și camerele video amplasate în locațiile în care frecvent se formează rampe clandestine de deșeuri, fiind aplicate sancțiuni celor surprinși aruncând în zonele respective tot felul de deșeuri, dar trebuie menționat și faptul că procedura de luare a măsurilor legale în cazul acestora poate dura o anumită perioadă deoarece persoanele în cauză trebuie mai întâi identificate pe baza imaginilor.

Poliția Locală acționează însă permanent pe această linie, existând numeroase sesizări de la cetățeni cu privire la abandonarea de deșeuri.

„Atragem din nou atenția că, potrivit HCL 371/2007, sancțiunile pentru persoanele fizice sunt între 500 și 1.000 de lei, iar pentru persoanele juridice sunt între 1.000 și 2.500 de lei. Cetățenii care observă persoane aruncând deșeuri sau rampe clandestine de gunoi pot sesiza aceste aspecte la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Locale.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*