Social

Autoritățile au remediat problema alimentării cu gaze naturale în zona de sud a județului Timiș

Autoritățile au remediat problema alimentării cu gaze naturale în zona de sud a județului Timiș

Având în vedere problemele legate de alimentarea cu gaze în zona de sud a județului Timiș, în condițiile în care, în urmă cu câteva zile, a fost sistată alimentarea cu gaze naturale în Moravița, Voiteg și Stamora Germană, în pericol fiind și Deta, Denta și Banloc, prefectul Eva Andreaș a solicitat sprijinul Ministerului Energiei pentru a rezolva problemele intervenite.

Problemele au intervenit din cauza tendinței descrescătoare a nivelului de gaze naturale a OMV Petrom din zona Partoș, unde în prezent mai există o singură sondă productivă, iar consumul în distribuțiile Premier Energy (distribuitorul de gaze în localitățile Moravița, Voteg, Banloc și Denta) a depășit cota de debit aprobată de OMV Petrom. În localitatea Deta distribuitorul este Delgaz Grig – iar problemele erau similare.

Fiind vorba de probleme între societăți comerciale, Institutia Prefectului nu poate interveni. Din acest motiv, prefectul Eva Andreaș  a solicitat Ministerului Energiei o întâlnire cu toți factorii implicați. Astfel, în data 10 octombrie, prefectul Eva Georgeta Andreaș, împreună cu primarii localităților afectate au avut o întâlnire cu toți factorii implicați, la București, la Ministerul Energiei. La întâlnire a  participat și secretarul de stat din cadrul Ministerului Energiei, Robert Tudorache, reprezentanții Transgaz, OMV și cei ai distribuitorilor.

Astăzi, distribuitorul de gaze natural Premier Energy a informat Instituția Prefectului că, în urma întâlnirii de la Ministerul Energiei, s-a decis că pentru “asigurarea necesarului de gaze în zonă OMW Petrom va prelua gaze din SNT Transgaz….Cantitățile de gaz trebuie să acopere întreaga diferență de consum al clienților racordați în sistemele de distribuție existente”.

Astfel  că s-a găsit soluția pentru problema alimentării cu gaze naturale în zona de sud a județului Timiș, nemaiexistând pericolul să se întrerupă furnizarea.


Un comentariu

  1. Azi la ora 13,00 s-a oprit gazul la Denta.Fara nici o avertizare,atenționare, preaviz….

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*