Administrație

Soluţii concrete pentru comunitatea romă din Timişoara

Soluţii concrete pentru comunitatea romă din Timişoara

În urma evenimentelor care s-au petrecut în urmă cu câteva zile în zona Traian, Grupurile de Acţiune Locală Timişoara şi Freidorf propun soluţii concrete pentru o rezolvare rapidă şi eficientă a problemelor.

Cele două GAL-uri dispun de sume importante de bani europeni destinaţi comunităţii locale, iar unele segmente de accesare a fondurilor sunt incluziunea socială şi construirea de locuinţe sociale pentru comunitatea romă din Timişoara, aceste lucruri putând fi făcute, însă, într-un parteneriat cu primăria.

Situaţia familiilor de etnie romă care locuiesc mai mult sau mai puţin legal în acea zonă în care au loc incidente dese poate fi rezolvată, iar pentru bunul mers al lucrurilor GAL Timişoara şi GAL Freidorf  îşi arată disponibilitatea de a contribui concret şi de a discuta cu reprezentanţii Primăriei Municipiului Timişoara.

Cele două Grupuri de Acţiune Locală de pe raza municipiului Timişoara propun sume importante care acoperă domenii clare ce pot duce spre rezolvarea situaţiilor precum cea din zona Traian. Una dintre măsuri este legată de sprijinirea şi consilierea persoanelor aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială în vederea calificării, recalificării şi ocupării de locuri de muncă, segment pentru care sunt disponibili 3.600.000 de euro.

În ceea ce priveşte construirea, reabilitarea sau modernizarea locuinţelor sociale, GAL Timişoara şi GAL Freidorf anunţă un buget estimat de 1.000.000 de euro, iar pentru acţiuni de identificare şi consiliere a persoanelor din cartierele mărginaşe aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială, 400.000 de euro.

Locuinţele sociale şi incluziunea nu sunt singurele domenii pentru care există fonduri de la GAL-uri, segmentele fiind mult mai numeroase şi mai ample. Grupurile de Acţiune Locală urbane îşi propun să contribuie la o dezvoltare durabilă a Timişoarei şi condiţii de viaţă europene în toate cartierele municipiului, adică o Timişoară prosperă.

 

(FOTO: OpiniaTimisoarei.ro)


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*