Life-style

Cercuri de muzică şi dansuri la Şcoala de Arte

Cercuri de muzică şi dansuri la Şcoala de Arte

Școala de Arte din Timișoara a deschis un nou an de studiu în laboratoarele sale menite să transforme talentul, pasiunea și strădania în cariere artistice, bucurii și plăcere. Pe lângă cele 24 de specializări ale Școlii de Arte, un alt foarte atractiv program vizează cultivarea aptitudinilor artistice: cercurile de muzică și dansuri.

Dacă dorești să ajungi pe scenă alături de nume mari ale folclorului bănățean și să înveți de la profesioniști tainele dansurilor populare, poți să te înscrii cercurile de muzică și dansuri populare.  Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează două grupe de dansuri populare adresate copiilor și tinerilor. Începând cu 1 octombrie în fiecare sâmbătă, între orele 10:00 – 12:00 are loc cercul de dansuri populare – Banatul junior, coordonat de maeștrii coregrafi Brândușa și Nicolae Stănescu. Cercul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 10 – 15 ani. Taxa este de 30 de lei pe lună.

Cercul de dansuri populare Ansamblul Banatul Tineret se desfășoară la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, str. E. Ungureanu nr.1 din Timișoara în fiecare zi de marți și joi, între orele 18:00 – 20:00. Sunt acceptați tinerii cu vârste cuprinse între 18 – 20 de ani. Cercul de dansuri este coordonat de coregrafii Brândușa și Nicolae Stănescu. Cercul de dansuri populare pentru tineret este gratuit.

Copii talentați cu vârste cuprinse între 3 –  14 ani sunt așteptați la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș să învețe tainele dansului și ale muzicii. Cercul de muzică ușoară “Next Star”, coordonat de prof. Georgiana Necşa, tânără absolventă a Facultății de Muzică din Timișoara, se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 – 14 ani, iar taxa de participare este de 30 de lei pe lună. Cursurile au loc în fiecare joi de la ora 18: 00.

Cercul de muzică populară pentru copii “Steluţe bănăţene” este coordonat de prof. Iasmina Iova, tânără, talentată și  recunoscută interpretă de muzică populară. Se pot înscrie copii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani. Taxa de participare este de 30 de lei pe lună, iar cursurile au loc în fiecare  marți, de la ora 17: 00.

Dacă dorința și pasiunea vă îndeamnă spre dansuri populare, aveți mai multe posibilități. Formaţia de dansuri “Flori bănăţene”, coordonată de coregraful Rif Menuţa, dansator profesionist în cadrul Ansamblului Banatul, se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 – 14 ani.  Taxa este de 30 lei pe lună, iar cursul va avea loc în fiecare vineri, între orele 17: 00 – 19: 00

Formaţia de dansuri “Mlădiţe bănăţene” este coordonat de coregrafa Manuela Dumbravă, dansatoare profesionistă în cadrul Ansamblului Banatul, se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 – 14 ani, taxa de participare este de 30 lei pe lună iar cursurile au loc în fiecare sâmbătă, între orele: 09: 30 – 12: 00.

Școala de Arte din Timișoara reprezintă un compartiment esențial al Centrului de Cultură și Artă al judeţului Timiș, un incubator de arte care se adresează persoanelor dornice să se perfecționeze în plan artistic, indiferent de vârstă.

Școala Populară de Artă a fost înființată sub această denumire în 1962, iar primul director a fost prof. Ion Deatcu. Dintre profesorii care au îndrumat multe generații de elevi îi amintim pe: Onuț Danciu, Dumitru Pălălău, Pavel Roșu, Gelu Stan, Costel Mihăescu, Ionel Marcu, Mara Cărăuș, Iosif Hellman. Cursurile Școlii de Arte sunt susținute și astăzi de profesori cu notorietate și  bogată experiență în domeniu: Carmen Popovici Dumbravă, Carmen Biruescu, Iasmina Iova, Gabi Zaharia, Raluca Stanca, Vanana Ciolac, Georgiana Necșa, Marc Antoniu, Vasile Bădescu, Adela Scorobete, Edmund Dandoți, Roxana Pîrvu, Alecsandra Radu, Mihai Bîzgan, Alexandru Faur, Boban Constantinovici, Daniel Iova, Silviu Drăgan, Sorin Bârcă, Sorin Todor, Liliana Georgiades, Lucia Stoica, Marius Bacriu, Gabriela Muscan, Cosmin Danciu, Constantin Huțanu, Grigore Munteanu.

În cursul anului școlar, cursanții susțin 4 – 5 evenimente artistice în fiecare lună, astfel Școala oferă posibilitatea lansării în lumea artistică a elevilor ei. Școala de Arte din Timișoara funcționează la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș din str. E. Ungureanu nr. 1.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*