Social

Ambrozia necosită aduce bani serioşi la bugetul local din amenzi

Ambrozia necosită aduce bani serioşi la bugetul local din amenzi

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat în aceste zile acțiunile pentru identificarea și luarea măsurilor legale în cazul proprietarilor de terenuri din Timișoara care nu și-au întreținut terenurile deținute, nu le-au cosit de buruieni pentru a preveni apariția plantelor alergene.

După cum s-a mai anunțat deja, una din aceste plante, ambrozia, produce efecte asupra stării de sănătate a populației, fiind semnalate tot mai multe cazuri de alergii în această perioadă a anului, existând numeroase sesizări de la cetățeni pe această linie.

În acest sens, polițiștii locali au luat măsuri pentru sancționarea celor care dețin terenuri și nu le întrețin, pe lângă sancțiuni fiind aplicate și somații cu termene imediate de cosire a buruienilor. Astfel, în ultima săptămână au mai fost aplicate 13 amenzi în valoare de 27.500 lei, numărul sancțiunilor aplicate anul acesta fiind de peste 140, cu mențiunea că toate situațiile trebuie să urmeze procedurile legale de identificare a proprietarilor terenurilor în cauză.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția din nou persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, situate în intravilanul municipiului și a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutieră sau feroviară și să asigure împrejmuirea acestora. De asemenea, trebuie să asigure curățarea buruienilor, a vegetației ierboase și lemnoase în jurul imobilelor pe care le dețin sub orice formă.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*