Social

Peste o sută de sancțiuni aplicate de polițiștii locali proprietarilor de imobile care nu au întreținut fațadele

Peste o sută de sancțiuni aplicate de polițiștii locali proprietarilor de imobile care nu au întreținut fațadele

Continuă sancționarea proprietarilor de imobile care nu au întreținut fațadele acestora. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal acționează permanent pentru luarea măsurilor legale, conform atribuțiilor și în limitele conferite de lege, în ceea ce privește clădirile degradate de pe raza municipiului Timișoara.

Pe lângă situațiile în care sunt luate măsuri conform Legii 422/2001, în cazul clădirilor aflate în zona istorică a municipiului, există și cazuri în care imobile de locuit și clădiri în care funcționează societăți comerciale reprezintă pericol pentru cetățeni ca urmare a neîngrijirii și neluării măsurilor de îndepărtare a elementelor de pe fațade care pot cădea și accidenta pietonii.

Astfel, în ultima lună, polițiștii locali au constatat și aplicat 25 de sancțiuni, de la începutul anului fiind aplicate un număr de 109 sancțiuni atât pentru persoane fizice, cât și juridice, conform HCL 371/2007 modificată. În astfel de situații sancțiunile sunt între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și între 1500 și 2500 lei pentru persoanele juridice.

Toți proprietarii de clădiri au obligația să asigure periodic curățarea fațadelor locuințelor, clădirilor amplasate la frontul străzii, degajarea elementelor de construcție cum sunt ornamentele și tencuiala care stau să se desprindă de pe fațadele acestora. Cele 109 sancțiuni aplicate se adaugă celor peste 300 de procese verbale întocmite de polițiștii locali în cazul imobilelor din zona istorică. Acțiunile pe aceste linii continuă.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*