Politic

Consilier local ALDE: “Primarul Robu vrea să plătească datoriile Timișoarei din banii de la Guvern destinați pagubelor furtunii din 2017”

Consilier local ALDE: “Primarul Robu vrea să plătească datoriile Timișoarei din banii de la Guvern destinați pagubelor furtunii din 2017”

Prin vistieria primăriei Timișoara  bate vântul, iar pe primarul Robu îl apucă disperarea. Cel puțin asta reiese dintr-o declarație recent făcută de edilul orașului, care spune că dacă ar fi primit mai mulți bani de la Guvern în urma furtunii din septembrie 2017, ar fi reușit să mai acopere din datorii.

Din câte știm, acești bani au venit cu atribuire directă, strict pentru reabilitarea imobilelor afectate și pentru a acoperi pagubele din perioada respectivă, și nu ca primarul să plătească din datoriile prin care a “sugrumat” orașul. Ce să înțelegem de aici? Că așteptăm calamități naturale ca să primim bani, în loc să depunem proiecte? Tot în defavoarea primarului vin și spusele dânsului din urmă cu câteva luni. Atunci orgoliul nu-l lăsa să ceară Guvernului bani, deși, prezent într-o conferință de presă la Timișoara, președintele Senatului, Călin PopescuTăriceanu a declarat că așteaptă solicitarea primarului în ceea ce privește sprijinul pentru Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, lucru care i s-a părut umilitor lui NicolaeRobu.Presupunem că nici pentru această nominalizare nu avea nevoie de banii guvernului?

Acum că a ajuns la fundul sacului, nu doar că aruncă responsabilitatea în cârca guvernului, ci caută să facă împrumuturi la bănci, în condițiile în care Timișoara este unul din orașele cu bugete substanțiale. Mă întreb, cum a reușit primarul Robu să împrăștie banii contribuabililor în așa manieră încât să fim nevoiți să luăm credite după care să plătim dobânzi usturătoare?” , a declarat Laura Chindriș, consilier local ALDE Timișoara.

Timișoara a primit în urma evaluării pagubelor furtunii din septembrie 2017 și a solicitării circa 2 milioane de lei.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*