Social

A scăzut numărul bicicliştilor amendaţi în Timişoara

A scăzut numărul bicicliştilor amendaţi în Timişoara

Poliția Locală Timișoara reamintește persoanelor care se deplasează cu bicicletele să respecte legislația în vigoare și să nu pătrundă cu astfel de vehicule în zonele în care există indicatoare care interzic circulația cu astfel de mijloace, deoarece riscă sancțiuni foarte mari.

În ultima perioadă s-a constatat o scădere semnificativă a unor astfel de încălcări ale legislației, dar, cu toate acestea, au mai fost întâlnite astfel de situații. Potrivit legii, li se interzice conducătorilor de biciclete să circule pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatoare care le restricționează accesul, amenzile prevăzute de lege fiind între 870 lei și 1160 lei.

Potrivit Poliţiei Locale, din numărul total de sancțiuni aplicate pe această linie, respectiv 2109 sancțiuni în perioada 2015-2018, doar 140 au fost contestate în instanță de cei care au fost sancționați. Dintre acestea, 118 au fost soluționate deja de instanță, 97% fiind câștigate de Poliția Locală și doar 3% au fost câștigate de contravenienți, din cauza unor erori cum sunt completarea unor date greșite în procesele verbale și într-un caz lipsa unui indicator pe strada pe care s-a intrat în zona restricționată.

De aceea, polițiștii locali le recomandă din nou celor care se deplasează cu bicicletele în zona centrală, dar și în alte zone din oraș, să respecte indicatoarele rutiere, să se informeze cu privire la legislație, pentru a evita aplicarea de sancțiuni contravenționale. Măsura restricționării circulației bicicletelor în zona pietonală a Timișoarei s-a luat ca urmare a faptului că unii bicicliști au circulat cu viteză foarte mare printre timișorenii care merg la plimbare pe jos în zonele pietonale, fiind expuși la pericole în special copiii și persoanele în vârstă.

Polițiștii locali acționează zilnic în sprijinul bicicliștilor aplicând, prin patrulare mobilă cu segway-urile din dotare, numeroase sancțiuni conducătorilor auto care opresc sau staționează pe pistele special destinate bicicliștilor și chiar dispunând ridicarea unor astfel de autovehicule parcate pe piste. Numai în ultimele două luni polițiștii locali pe segway-uri au aplicat un număr de 1.296 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto depistați cu autovehiculele staționate pe pistele pentru bicicliști.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*