Educație

Școală de vară: studenții-arhitecți de la UPT, în sprijinul copiilor din mediul rural

Școală de vară: studenții-arhitecți de la UPT, în sprijinul copiilor din mediul rural

Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara este, în acest an, partenera Asociației Alternativ Ed, care a demarat în 2013 un proiect inedit în satele din județul Timiș. Frumoasa poveste scrisă în ultimii 5 ani în satele timișene continuă și în acest an cu „Școala de vară nonformală” care a început în Petroasa Mare (în 2013 și 2014), iar ulterior s-a extins și în Criciova, Jdioara și Cireșu (în 2016 și 2017). În această vară, inimoșii voluntari vor merge la Balinț, Bodo, Criciova, Jdioara și Cireșu.

În cele 5 sate vor fi organizate ateliere multidisciplinare, care îi vor ajuta pe cei 150 – 200 de copii să exploreze lumea care îi înconjoară, pornind de la propria identitate, până la comunitatea din care fac parte și chiar mai departe. În baza experienței de până acum și special creată pentru comunitățile dezavantajate, Școala de vară, care se va derula între 30 iulie – 4 august 2018, pune bazele unui nou model de învățare ce invită la explorare, investigare și socializare. Atelierele multidisciplinare -arhitectură, pictură, dans, creație, activități sportive, jocuri creative și vizionare de filme în aer liber- vor permite conectarea informațiilor nou descoperite cu mediul înconjurător, cu ajutorul educaţiei non-formale, prin artă şi joc.

Facultatea de Arhitectură a Universității Politehnica Timișoara va participa la școala de vară cu 8 studenți, coordonați de lect.dr.arh. Cristina Povian. Aceștia, alături de cadrele didactice din localitățile menționate vor proiecta, în școlile generale, filmulețe în care le arată copiilor ce înseamnă arhitectura, vor explora, prin jocuri interactive, forme geometrice și vor construi căsuțe din carton pe care, alături de micuții elevi, le vor picta.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*