Social

Ambrozia, la ea acasă! Doar 35 de amenzi pentru proprietarii care nu își îngrijesc terenurile din Timișoara

Ambrozia, la ea acasă! Doar 35 de amenzi pentru proprietarii care nu își îngrijesc terenurile din Timișoara

Polițiștii locali din Timișoara au demarat o serie de acțiuni pentru depistarea proprietarilor de terenuri care nu își îngrijesc proprietățile, 35 dintre aceștia sancționați după ce oamenii legii au constatat că deținătorii lor nu s-au achitat de sarcinile impuse de lege și de bun simț.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului monitorizează permanent situația terenurilor de pe raza municipiului Timișoara ai căror proprietari trebuie să le igienizeze și să le cosească de buruieni. Astfel, și în ultima perioadă au fost efectuate verificări pe această linie, cu atât mai mult cu cât a crescut destul de mult vegetația pe unele terenuri din capitala Banatului. Oamenii legii au intensificat verificările pentru a stabili dacă proprietarii acestora respectă prevederile HCL 371/2007 modificată care prevede că persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, situate în intravilanul municipiului și a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutieră sau feroviară și să asigure împrejmuirea acestora.

De asemenea, trebuie să asigure curățarea buruienilor, a vegetației ierboase și lemnoase în jurul imobilelor pe care le dețin sub orice formă, din jurul împrejmuirilor acestora, din incinte, curți, alte spații amenajate, să asigure și să mențină permanent un aspect salubru al acestora. Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amenzi între 1.500 și 2.500 lei. Astfel, în ultima lună s-a luat măsura sancționării contravenționale în cazul a 35 de proprietari de terenuri, situate în zone precum Str. R. Tudoran, I. Bulbuca, Tosca, P. Constantinescu, Armoniei, A. Nicoară și în Complexul Studențesc sau cartierul Ciarda Roșie. Toate acestea vin o dată cu ”explozia” ambroziei pe terenurile din oraș, fenomen cauzat de căldura excesivă, alternată cu ploile dese care s-au abătut peste Timișoara, în ultimele săptămâni.

Valoarea sancțiunilor aplicate se ridică la 56.500 lei.

”Acțiunile vor continua pe această linie pentru a determina proprietarii de terenuri să le igienizeze și să le cosească, pentru a preveni și apariția plantelor alergene care dau bătăi de cap multor cetățeni. Pe lângă sancțiuni, cei care nu își întrețin terenurile riscă să fie supuși supraimpozitării, conform HCL 266/2016 modificată și completată”, atrag atenția polițiștii locali.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*