Social

A început o nouă acțiune de colectare a deșeurilor voluminoase

A început o nouă acțiune de colectare a deșeurilor voluminoase

Noul operator de salubrizare de pe Zona 1 – Timișoara, Retim, a demarat ieri, împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, prima campanie trimestrială de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase. Această campanie se va întinde până la sfârșitul lunii viitoare, în data de 27 iulie.

Cetățenii din localitățile cuprinse în această zonă trebuie să depună deșeurile voluntar în containerele special puse la dispoziție de operator, în punctele de colectare amenajate. Colectarea deșeurilor voluminoase se va desfășura în perioada 18 iunie – 11 iulie, iar printre deșeurile care se încadrează în această categorie se numără obiectele de mobilier, saltelele, obiectele de uz casnic și alte obiecte mari de folosință îndelungată.

ATENȚIE! Nu sunt incluse printre deșeurile voluminoase și deșeurile electrice și cele electrocasnice.

Deșeurile periculoase, precum ambalajele de la produsele de igienizare, ambalajele de la vopsele și lacuri, bateriile și acumulatorii portabili sau spray-urile, vor fi ridicate în perioada 18 iunie – 27 iulie. Nu se vor colecta produse cu conținut de azbest, condensatori, transformatori și DEEE-uri. „Le atragem atenția cetățenilor că este interzisă amestecarea deșeurilor voluminoase cu deșeurile periculoase, reziduale sau reciclabile. Programul pe localități de desfășurare a acestor campanii poate fi regăsit atât pe site-ul operatorului, www.retim.ro, cât și pe site-ul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, www.adidtimis.ro. Aceste campanii au fost anunțate din timp, prin intermediul mass – mediei. De asemenea, am transmis tuturor primăriilor din localitățile cuprinse în această zonă toate informațiile necesare despre derularea acestor campanii”, a declarat directorul executiv al ADID Timiș, Romeo Ursu.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*