Social

Timișul, aproape de a deveni unul din județele în care Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor va fi 100% funcțional

Timișul, aproape de a deveni unul din județele în care Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor va fi 100% funcțional

Județul Timiș este foarte aproape de a deveni unul dintre puținele județe din țară în care Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) va fi unul 100% funcțional. În patru dintre cele cinci zone de operare din județ, firmele care au câștigat licitațiile organizate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș au început deja de mai multe luni colectarea deșeurilor, iar în data de 21 mai a fost semnat și noul contract de salubrizare pentru Zona 4 – Făget, singura în care nu a fost  desemnat un operator.

Cele mai importante zone din Timiș, Zona 1 – Timișoara, din care face parte și municipiul Timișoara, și Zona 0 – Ghizela, în care se regăsește orașul Lugoj, sunt gestionate de către societatea Retim Ecologic Service S.A. Aceasta operează, încă din anul 2013, și la Depozitul de Deșeuri Nepericuloase de la Ghizela, unde Consiliul Județean Timiș va continua investițiile de modernizare, prin construirea unei noi instalații de captare și de neutralizare a gazelor. Depozitul de la Ghizela este operațional, funcționând în parametri normali. “Rata de colectare selectivă în județul Timiș se apropie în acest moment de 14%, în timp ce media națională se învârte în jurul a 5 sau 6%. Suntem foarte încrezători, în aceste condiții, că vom reuși, împreună cu firmele de salubrizare care operează în județul nostru, Retim și Brai – Cata SRL, și cu sprijinul cetățenilor, să ne atingem țintele de reciclare stabilite de legislație”, a afirmat directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, Romeo Ursu.

În plus, Romeo Ursu a precizat că “ADID Timiș monitorizează modul în care se efectuează colectarea deșeurilor și putem spune că, până în prezent, nu am constatat probleme tehnice majore de operare din partea Retim nici pe Zona 0 – Ghizela și nici pe Zona 1 – Timișoara. Totodată, în urma controalelor pe care le-am realizat pe Zona 2 – Jimbolia și pe Zona 3 – Deta, reiese faptul că nu există probleme majore nici din partea operatorului Brai – Cata SRL. Suntem optimiși așadar că totul va decurge normal și în continuare”.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*