Sport

Retrogradată în Liga 2, Poli Timișoara ”nu moare”!

Retrogradată în Liga 2, Poli Timișoara ”nu moare”!

Ajunsă în Liga secundă pe ”barba” ei, dar și cu arbitraje ”ajutătoare”, echipe da fotbal Poli Timișoara refuză să moară! Clubul timișorean va continua să existe și are ambiții mari: revenirea în Liga I, chiar din sezonul viitor, cu un plan bine pus la punct.

Oficialii clubului Poli Timișoara au ajuns la concluzia că în perioada următoare vor analiza oportunitățile de consolidare a bugetului, având în vedere retrogradarea în liga secundă, urmând ca noua ediție de campionat să aducă o reducere semnificativă a încasărilor, în special cele din drepturile de televizare, însă clubul va face toate eforturile posibile nu doar să se mențină ”în viață”, ci chiar să revină în primul eșalon fotbalistic al țării încă din sezonul următor.

”Prin rezultate bune în Liga 2 și o abordare serioasă a echipei noastre, sperăm să atragem cât mai mulți suporteri lângă noi”, susțin reprezentanții clubului bănățean, mesaj care a ”produs” transpirații pe șirea spinării unora dintre cei mulți care îi cântau ”prohodul” clubului condus de Radu Birlică. ”Conducerea grupării noastre va căuta soluții pentru ca noul sezon să găsească Poli Timișoara într-o situație stabilă din punct de vedere financiar și sportiv, iar la începutul noului campionat să avem plătite datoriile, pentru a nu fi penalizați”, mai anunță clubul de pe Bega, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial al alb-violeților.

Din 2015 nu a mai primit Poli niciun leu din bani publici, iar la începutul anului competițional 2017/2018 a pornit la drum cu 0 lei în cont, comparativ cu alte cluburi aflate în zona retrogradării, cluburi cu bugete de 3,5 – 4,5 milioane euro. ”Pe lângă acest aspect, ele au avut nevoie în plus și de factori externi (arbitraje cu tentă clară împotriva noastră) pentru a se salva de la retrogradare în detrimentul echipei noastre. Chiar și așa, vom depune eforturi pentru ca Poli să revină în cel mai scurt timp în primul eșalon”, acuză, pe bună dreptate, oficialii bănățeni.

Poli Timișoara a trecut în ultimele decenii prin situații infinit mai grave, iar, conform reprezentanților clubului este nevoie de ”un restart”. Acesta va avea loc odată cu debutul în noul sezon competițional al Ligii a II-a și va coincide cu o întinerire a echipei pentru a deveni mai puternici. Lotul actual este format din jucători sub contract foarte buni cu vârste cuprinse între 17-23 ani, inclusiv fotbaliști cu experiență. ”Avem încredere că împreună cu toți cei responsabili vom crea un club echilibrat și că în 2019 orașul nostru va fi acolo unde îi este locul, în Liga 1”, mai speră cei din club.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*