Politic

Deputatul Marian Cucșa: “Am propus modificarea legii petrolului astfel încât companiile să nu aibă acces de explorare și exploatare pe terenuri fără acordul proprietarilor“

Deputatul Marian Cucșa: “Am propus modificarea legii petrolului astfel încât companiile să nu aibă acces de explorare și exploatare pe terenuri fără acordul proprietarilor“

Comuna Dudeștii-Vechi a fost timp de trei zile gazda unui eveniment menit să atragă atenția autorităților naționale despre problemele cu care se confruntă localnicii din zonă. Mai exact, agricultorii sunt terorizați de o companie petrolieră care vrea să le exploateze pâmânturile din zonă încearcând să extragă resursele naturale.

Le-am transmis locuitorilor din zona Dudeștii-Vechi ce am făcut concret pentru ei. Am propus modificarea legii petrolului, astfel încât aceste companii care terorizează localnicii să nu mai poată intra pe terenuri fără acceptul lor. Ca deputat susțin creșterea producției românești și încurajez consumul acestor produse. Sunt crescut la țară și știu ce gust au roșiile de la noi și cum sunt cele din import! Gustul legumelor din Banat trebuie păstrat pentru că cu toții ne dorim să avem pe masă mâncare sănătoasă. Oamenii mi-au cerut sprijinul spunându-mi că ei vor să păstreze tradițiile și istoria locului, cultivând pământul așa cum o fac de 180 de ani încoace. Practic, ei trăiesc din asta și pentru asta! Agricultura este principala lor activitate.

De mai bine de 180 de ani, locuitorii din Dudeștii Vechi lucrează pământul cu multă sudoare. Zona e renumită pentru agricultură pentru că aici se regăsește unul dintre cele mai fertile soluri din Câmpia de Vest și asta a adus un beneficiu comunității din zonă. Localnicii sunt recunoscuți pentru legumele și cerealele pe care le cultivă. În urmă cu 3 ani în zonă au apărut primele prospecțiuni pentru exploatarea zăcămintelor de petrol. De atunci, localnicii din comună protestează împotriva sondelor pentru că sunt terorizați de o companie petrolieră care vrea să le exploateze  pământurile”, a transmis deputatul Marian Cucșa, președintele ALDE Timiș.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*