Administrație

Garnizoana Militară va intra din nou în posesia Consiliului Județean Timiș

Garnizoana Militară va intra din nou în posesia Consiliului Județean Timiș

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, a afirmat că Ministerul Apărării este dispus să retransmită autorităților județene clădirea de 1.618 mp a Garnizoanei Militare din Piața Libertății.

Prezent astăzi la Timișoara, Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor a subliniat că este doar o chestiune de câteva săptămâni până când Garnizoana Militară va fi cedată Consiliului Județean Timiș care va trebui să o reabiliteze, pentru ca mai apoi acolo să poată fi amenajat Muzeul Revoluției.“Am avut o întâlnire aplicată referitoare la Muzeul Revoluției. Ministerul Apărării este pregătit să transfere către CJ Timiș clădirea necesară pentru organizarea Muzeului Revoluției, sunt discuții de ordin tehnic în momentul de față pentru că ne dorim că în  parteneriat cu CJ să găsim soluții pentru amenajarea spațiului astfel încât Centrul Militar să își desfășoare activitatea. Am găsit aceasta soluție, și vom găsi și soluții ca acest muzeu sa poată fi deschis în anul în care Timișoara devine Capitală Culturală Europeană. Clădirea despre care discutăm e goală din punct de vedere al MApN. Ar urma să facem acest transfer, iar CJ să își asume investiția în  totalitate și organizarea Muzeului Revoluției așa cum este dorit de toți timișorenii. Cât de repede se poate face o hotărâre de guvern. E o chestiune care poate dura două săptămâni în cel mai bun caz”, a transmis Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale.

La rândul său, președintele CJ Timiș, Călin Dobra a precizat că: “În momentul în care vom avea proprietatea vom demara toate procedurile pentru reabilitare, organizare și punere la punct a acestei clădiri”.

Reamintim, Ministerul Culturii alocă trei milioane de euro pentru realizarea unui Muzeu al Revoluției la Timișoara.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*