Social

Prinși cu TIR-uri și camioane în zone interzise vehiculelor de mare tonaj din Timișoara

Prinși cu TIR-uri și camioane în zone interzise vehiculelor de mare tonaj din Timișoara

Conducătorii de autovehicule de mare tonaj au fost sancționați drastic de polițiștii locali din Timișoara deoarece nu au respectat indicatoarele rutiere care se referă atât la gabarit cât și la achitarea taxei de tranzit.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au continuat în această perioadă verificările cu privire la depistarea conducătorilor de autovehicule de mare tonaj care nu respectă prevederile legale referitoare la circulația pe raza municipiului Timișoara.

Doar în ultima săptămână au fost sancționați 16 conducători auto de autovehicule de mare tonaj, după ce au fost depistați încălcând prevederile OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dar și HCL 638/2013 privind achitarea taxei de tranzit, HCL 485/2006 si 486/2006 privind circulația și parcarea pe anumite sectoare de drum, sancțiunile ridicându-se la 46.400 lei.

”Reamintim că încălcarea prevederilor legale poate atrage sancțiuni de până la 2.900 lei. Cele mai frecvente încălcări ale legislației au fost constatate în această săptămână în zona Pasajului Jiul, pe Bulevardul Republicii, pe strada Pestalozzi și chiar pe Bulevardul Regele Ferdinand, în zona centrală. Poliția Locală Timișoara continuă acțiunile pe această linie și atrage din nou atenția conducătorilor auto de autovehicule de mare tonaj să respecte legislația în vigoare, să se informeze atunci când ajung în Timișoara și să următească indicatoarele rutiere care restricționează sau interzic accesul pe anumite sectoare de drum, să achite taxele în cazul în care tranzitează Timișoara, să nu parcheze autovehiculele grele pe teritoriul Timișoarei și să nu circule decât pe rutele stabilite”, transmit oamenii legii din cadrul Direcției Poliția Locală Timișoara.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*