Eveniment

Urmărit internațional, depistat la Cenad. Ce infracțiuni a comis

Urmărit internațional, depistat la Cenad. Ce infracțiuni a comis

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat un cetăţean german de origine română, urmărit internațional, care avea de executat o pedeapsă privativă de libertate de șapte ani și două luni pentru săvârşirea mai multor infracțiuni.

Ieri, în jurul orei 16, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – I.T.P.F. Timişoara s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, ca pasager într-un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Germania, un cetăţean german de origine română, în vârstă de 52 de ani, cu domiciliul în Frankfurt.

În urma efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul figura în bazele de date ca fiind urmărit în vederea arestării, alertă introdusă de autorităţile române în data de 09.06.2016. Persoana în cauză era căutată în vederea executării unei pedepse cu închisoarea de 7 ani și două luni pentru săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune, fals privind identitatea sub forma complicității, participație improprie la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, instigare la uz de fals în formă continuată, uz de fals în formă continuată și folosirea instrumentelor oficiale false, în formă continuată.

Cel în cauză a declarat că ştia că este condamnat, dar nu credea că este şi căutat de autorităţi.

Bărbatul în cauză a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*