Social

Lucrările de modernizare a Depozitului de Deşeuri Nepericuloase de la Ghizela continuă

Lucrările de modernizare a Depozitului de Deşeuri Nepericuloase de la Ghizela continuă

Lucrările de modernizare a Depozitului de Deşeuri Nepericuloase de la Ghizela continuă şi în această primăvară. După ce la finalul lunii ianuarie a fost inaugurată Subcelula 2.1., Consiliul Judeţean Timiş va începe o nouă investiţie pentruextinderea staţiei de epurare a levigatului şi va demara, în acestsens, procedura de achiziţie a unei instalaţii de captare şi neutilizare  a gazelor tehnologice.

Scopul acestei instalaţii de filtrare prin desulfurare esteacela de a îmbunătăţi calitatea aerului şi de a elimina mirosulprodus în urma procesului de tratare a levigatului (lichidul care se scurge din deşeurile depozitate). Această nouă investiţie vacosta aproximativ 380.000 de euro, iar banii folosiţi pentruachiziţionarea sistemului nu provin din bugetul CJT-ului, ci din Fondul de Întreţinere, Înlocuire şi Dezvoltare (FIID). Acest fond a fost constituit în cadrul Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor (SIMD), din redevenţa încasată de la operatorii de salubritate din judeţ.        

Preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş şi vicepreşedintele Consiliul Judeţean Timiş, Traian Stancu, a efectuat, la începutul lunii martie, o deplasare de lucru în Capitală, în cadrul căreia a vizitat depozitul de deşeuri de la Chiajna, dotat cu o astfel de instalaţie de filtrare a gazelor. În timpul acestei vizite, Traian Stancu a purtat discuţii cu mai mulţi reprezentanţi ai depozitului din localitatea Chiajna şi a primit asigurări din partea acestora că, odată cu montarea instalaţiei de neutralizare a gazelor, mirosurile emanate de la staţia de tratare a levigatului vor fi reduse într-o mare proporţie.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*