Eveniment

Descinderi la cămătari. Ce au descoperit polițiștii

Descinderi la cămătari. Ce au descoperit polițiștii

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului  din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, au efectuat 2 percheziţii domiciliare pe raza localității Cenad,  la locuințele unor persoane bănuite de cămătărie. Perchezițiile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă şi şantaj.

Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că în cursul anilor 2017 – 2018 ar fi împrumutat cu dobândă aproximativ 40 de persoane de pe raza localității Cenad, dobânzile fiind între 50% şi 100%, fiindu-le solicitate totodată drept garanţie bunuri şi carduri bancare cu codul PIN. Activitățile desfășurate vizează doi bărbați, de 38 și 42 de ani, în prezent arestaţi preventiv.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit mai multe bunuri (o maşină de spalat haine, un aragaz, o bicicletă, o drujbă, carduri de credite şi cărţi de identitate), ce urmează a fi restituite persoanelor păgubite. La activități au participat și criminaliști.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor în cauză.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*