Eveniment

Cum sunt instruiţi studenții să reacţioneze în caz de incendiu

Cum sunt instruiţi studenții să reacţioneze în caz de incendiu

Căminele 8, 9, 11 și 14 din Timișoara au fost astăzi scenariul unui exercițiu ISU Timiș. În campusul Universității Politehnica Timișoara  s-a desfăşurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă, în ipoteza izbucnirii unui incendiu.

Reamintim, pe tot parcursul acestei săptămâni pompierii împreună cu reprezentanții firmei Servsting au derulat mai multe acțiuni de acest gen în rândul studenților. Pompierii i-au învăţat pe studenți cum să se comporte în cazul unor situaţii de urgenţă astfel încât să îşi salveze viaţa. Calm, ordine, o batistă udă la gură şi în cazul în care fumul e gros şi se ridică spre tavan, se coboară pe vine la nivelul solului, unde este mai mult oxigen, iar în tot acest timp, toată lumea se deplasează repede spre căile de evacuare. Acestea sunt regulile de bază în caz de incendiu pe care trebuie să le ştie oricine, transmite ISU.

Astfel, în intervalul orar 8.30 – 12.30 a avut loc un exercițiu de evacuare în caz de incendiu. Acțiunea a avut ca scop instruirea studenților din Căminele 8, 9, 11 și 14, dar și a personalului de la Cantina Studențească. Pompierii doresc ca prin această intervenție să se cunoască aplicarea regulilor în cazul izbucnirii unui incendiu. Oamenii focului au verificat şi modul de reacţie la semnalul de alarmă în caz de incendiu. Sub privirile pompierilor, la auzul semnalelor soneriei electrice, studenții au ieşit din căminele unde sunt cazați. Astfel, aceștia au reuşit să evacueze clădirea într-un timp foarte scurt şi au realizat astfel că în cazul producerii unui incendiu într-o clădire, pentru a-şi salva viaţa, trebuie să se autoevacueze. “La fel ca și-n zilele trecute, am făcut exerciții de evacuare si intervenție la căminele care aparțin Universității Politehnica. Ca sa fie totul cât mai credibil, <<incendiul>> a izbucnit dintr-o cameră de cămin, unde noi am simțit miros de tutun. Alarma a fost acționată prin butonul de alarmare aflat la fiecare etaj al căminelor. Evacuarea a fost făcută în timp util și nu am avut pierderi de vieți omenești. La sfârșit, domnul maior Alfiri Valentin, reprezentant ISU Banat, a ținut un mic discurs cu problemele care au fost identificate de noi în timpul intervenției și al evacuării. Sperăm ca exercițiile pe care le-am susținut în săptămâna mărțișorului, să fie de un real folos atât pentru student, cât și pentru cadrele didactice”, a precizat Răzvan Vilcu, specialist SSM și PSI, reprezentant firma Servsting.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*