Sănătate

Acțiune de donare de sânge. “Viață din sângele meu” continuă și în luna februarie

Acțiune de donare de sânge. “Viață din sângele meu” continuă și în luna februarie

Timișorenii sunt încurajați să facă o faptă bună pentru a oferi șansă la viață unor oameni care au nevoie disperată de sânge. Acțiunea “Viață din sângele meu” continuă și în luna februarie, pentru că faptele bune nu trebuie să se sfârșească.

În perioada 26 – 27 februarie, la Shopping City, lângă casele de marcat Carrefour (lângă magazinul Noriel), de la 8:00 la 13:00, o echipă medicală specializată îi așteaptă pe cei care doresc să doneze sânge.“Nu aştepta oportunități, ci înțelege nevoia zilnică de sânge, adică dorința oamenilor bolnavi să trăiască! Oferă-le cel mai mare dar de care au nevoie atunci când, ziua de mâine e un vis greu de împlinit pentru ei! Donează!”, transmit organizatorii acțiunii umanitare.

Astfel, persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, cu greutatea între 50 și 100 de kilograme sunt așteptate să doneze sânge. Cei  care nu au avut probleme majore de sănătate, nu au suferit în ultimele luni intervenții stomatologice și chirurgicale și nu au consumat alcool în ultimele 48 de ore.

Mii de oameni au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supraviețui. Potrivit medicilor, în urma donării, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului crește, iar riscurile de paralizie și de accident vascular se reduc cu aproximativ 30 %.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*