Eveniment

Cât a plătit un chinez să treacă ilegal frontiera. Patru români au încercat să-l ajute

Cât a plătit un chinez să treacă ilegal frontiera. Patru români au încercat să-l ajute

Luni, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, județul Timiș, au observat pe raza localității de frontieră Checea, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, două persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interior. Ulterior, în apropiere, lucrătorii aceluiaşi sector au  observat un autoturism care staţiona pe marginea drumului în care aşteptau trei persoane.

Având suspiciuni cu privire la prezenţa în zonă, poliţiştii de frontieră au intervenit pentru reţinerea tuturor persoanelor în cauză și conducerea acestora la sediul sectorului de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză erau cinci bărbați, dintre care patru cetățeni români, cu vârste cuprinse între 31 și 46 de ani, domiciliați pe raza județelor Timiș, Satu Mare și Bacău și un cetățean chinez, în vârstă de 42 de ani.

La cercetări s-a constatat ca în urma cu o zi, cetăţeanul chinez  s-a prezentat pentru a intra în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, călătorind ca pasager în autoturism împreună cu cetăţenii români, dar nu i s-a permis intrarea în România deoarece nu deținea o viză valabilă, fiind întors pe teritoriul Serbiei.

Drept urmare, cei patru cetăţeni români s-au decis sa il ajute pe cetăţeanul chinez să treacă ilegal frontiera în România, în schimbul sumei de 1.000 de euro, pentru a ajunge ulterior într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră au luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani a cetățeanului chinez, fiind predat autorităţilor din Serbia, iar cetăţenii români sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, fiind dispusă totodată măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Cercetările s-au desfășurat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*