Eveniment

Polițiștii din Timiş au dat peste 500 de amenzi în mini-vacanţă. 24 de şoferi au rămas pietoni

Polițiștii din Timiş au dat peste 500 de amenzi în mini-vacanţă. 24 de şoferi au rămas pietoni

Polițiștii au fost la datorie în minivacanța de 1 decembrie, astfel încât pe raza județului Timiș nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

Pentru siguranţa cetăţenilor, în minivacanța de 1 decembrie, peste 850 de poliţişti au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul curent, pe raza județului Timiș, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi județene, pentru evitarea evenimentelor nedorite, fluidizarea traficului şi pentru diminuarea riscului rutier.

În perioada 30 noiembrie – 03 decembrie 2017, poliţiştii au intervenit la 204 evenimente, dintre care 176 sesizate prin Apelul Unic de Urgență 112 și au prins în flagrant delict 24 de persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni. Pentru 11 persoane au fost luate măsuri preventive.

În ultimele 4 zile au fost descoperite 105 de infracţiuni, dintre care 44 contra patrimoniului, 19 la regimul siguranței rutiere, 12 contra persoanei și 30 de altă natură.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 508 sancţiuni, cele mai multe fiind la regimul rutier și pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 154.000 de lei.

Totodată, poliţiştii au retras 5 certificate de înmatriculare şi au reţinut 24 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 

În 1 decembrie, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Timișoara au depistat trei tineri, cu vârste între 19 și 24 de ani, bănuiți de tâlhărie. În fapt, în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie, cei în cauză, folosind un spray iritant lacrimogen, ar fi deposedat un alt tânăr de telefonul mobil. În cauză a fost întocmit dosar penal, bănuiții fiind reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

În cursul aceleiași zile, polițiștii Postului Tormac au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că, în cursul nopții, persoane necunoscute i-ar fi sustras dintr-o autoutilitară, care se afla neasigurată pe raza comunei, un portmoneu ce conținea documente personale. La scurt timp, polițiștii au depistat un tânăr, de 21 de ani, bănuit de comiterea faptei. Prejudiciul a fost recuperat de polițiști, bunul fiind restituit persoanei vătămate. Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În noaptea de 2 spre 3 decembrie, polițiștii Secției 4 Timișoara au întocmit acte procedurale pe numele unui bărbat, de 30 de ani, bănuit de furtul unei biciclete. În fapt, cel în cauză ar fi sustras vehiculul care se afla neasigurată într-un cămin al unui liceu din Timișoara, fiind depistat de agentul de pază. Prejudiciul a fost recuperat, bicicleta fiind restituită păgubitului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. În toate cazurile, polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*