Social

Cod roşu la mall: Gata oricând, și în caz de furtună

Cod roşu la mall: Gata oricând, și în caz de furtună

Cercetașii din Centrul Local “Licos” Timișoara invită comunitatea timișoreană luni, 20 noiembrie, la o serie de ateliere ce vor avea loc la Shopping City Timișoara menite să ofere informații despre pericolele ce pot apărea în caz de furtună și despre măsurile de siguranță recomandate în astfel de situații.

Evenimentul va fi realizat în colaborare cu Crucea Roșie, care va susține o prezentare a mai multor modalități de prim ajutor. Evenimentul face parte din campania de conștientizare a pericolelor și măsurilor de siguranță necesare pe timp de furtună, COD ROȘU.

În urma distrugerilor provocate de furtuna din data de 17 septembrie 2017 atât în Timișoara, cât și în majoritatea localităților din vestul țării, care s-a soldat și cu pierderea de vieți omenești și zeci de răniți, seniorii Centrului Local Licos Timișoara au ajuns la concluzia că lipsa de informare a populației cu privire la riscurile și măsurile de siguranță care sunt necesare în timpul vremii extreme pune în pericol comunitatea locală. Astfel, echipa Furtunoșii, formată din cercetași seniori, a decis să se implice activ în informarea comunității asupra pericolelor pe care furtunile pot să le declanșeze și a măsurilor de siguranță ce se impun în momentul unui episod atmosferic extrem.

Aceștia își propun să dobândească informațiile necesare în situații de urgență și să le împărtășească cu membrii comunității locale, dar și cu cetățenii din localitățile din apropierea Timișoarei. Pentru atingerea acestor obiective, echipa a pregătit o serie de 4 evenimente în care cetățenii participa atât la o sesiune de informare asupra pericolelor furtunii și măsurilor de siguranță necesare, cât și la diferite ateliere și alte activități. Pe lângă sesiunile de informare de care vor avea parte, cetățenii vor primi și broșuri informative în care vor avea sintetizată informația, pentru a putea reciti când este necesar.

“COD ROȘU la Mall: Gata oricând, și în caz de furtună!” este al treilea eveniment dintr-o serie de 4 evenimente ale campaniei de conștientizare COD ROȘU. Proiectul este finalist în concursul „Lideri Implicați în Dezvoltare Locală” și a primit finanțare din partea Lidl pentru a fi realizat.

Luni, începând cu ora 18:00, la Shopping City Timișoara, vor avea loc ateliere precum: atelier de reciclare, de construcții în miniatură, jocuri cu copiii și prezentare a metodelor de prim ajutor susținută de Crucea Roșie.

Seniorii din Centrul Local Licos Timișoara vă așteaptă alături de ei pentru a ajuta cetățenii să fie „Gata oricând!” și pe timp de furtună, precum ne îndeamnă motto-ul cercetașilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*