Educație

Profesorul universitar Alexandru Nichici lansează volumul „Cu sinceritate despre tot: Povestea vieții mele”

Profesorul universitar Alexandru Nichici lansează volumul „Cu sinceritate despre tot: Povestea vieții mele”

Un eveniment important organizat de Fundaţia Politehnica Timişoara şi Editura Uniunii Sârbilor din România va avea loc săptămâna viitoare. Este vorba despre lansarea volumului „Cu sinceritate despre tot: Povestea vieții mele”, având ca autor pe Alexandru Nichici, profesor universitar emerit al Universităţii Politehnica Timişoara şi fost rector al instituţiei.

Evenimentul va avea loc miercuri, 22 noiembrie, de la ora 16:00, în Sala polivalentă a Bibliotecii Universităţii Politehnica Timişoara. Noua carte a profesorului Alexandru Nichici reia tematic și stilistic conținutul volumului memorialistic „Șansă și determinare”, publicat de Editura Politehnica în 2014.

Pentru a se adapta particularităților publicului cititor de limbă sârbă, noua ediție a renunțat la o bună parte a informațiilor de strictă specialitate, a adăugat un capitol dedicat copilăriei și adolescenței autorului și a introdus o mulțime de fotografii semnificative din viața personală și, mai ales, publică a acestuia. În condițiile date, cartea beneficiază și de o excelentă prestație de adaptare și traducere, realizată profesional de Dușița și Svetozar Zsivanov.

Prin caracterul său informativ și formativ privind viața mediului universitar, noua carte a profesorului Alexandru Nichici se adresează cu precădere cititorilor tineri. Ea va fi, cu certitudine, interesantă și chiar incitantă și pentru cititorii mai puțin tineri, cărora le va răscoli amintirile și nostalgiile anilor de studenție.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*