Educație

S-a lansat revista studenţească MASTERCOM, realizată de Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării din cadrul UPT

S-a lansat revista studenţească MASTERCOM, realizată de Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării din cadrul UPT

Eveniment important, marți, organizat în sala Bibliotecii UPT. Editura Politehnica Timişoara a lansat prima revistă redactată de studenţii de la Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării.

Universitatea Politehnica Timişoara a fost gazda lansării primei reviste studenţeşti, „Mastercom”, scrisă în limba engleză de studenţii masteranzi. Totul a culminat cu manifestărilor prilejuite de aniversarea a 97 de ani de existenţă a Universităţii Politehnica Timişoara. Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înființarea primei specializări cu profil umanist din UPT, Comunicare profesională, în anul 1993, Universitatea Politehnica Timișoara își propune un proiect editorial prin care să evidențieze traseul profesional al absolvenților. De-a lungul timpului, peste o mie cinci sute de studenți au absolvit cursurile programelor de studii Comunicare profesională  (336 absolvenți în perioada 1997-2004), Administrație publică (163 absolvenți în perioada 2005-2010), Comunicare și relații publice (730 absolvenți în perioada 2007-2017), Traducere și interpretare (179 absolvenți în perioada 2011-2017), Comunicare, relații publice și media digitală (117 absolvenți în perioada 2013-2017), activând în domeniile de specializare în companii sau instituții unde își pun în valoare abilitățile specifice profesiei. „Universitatea Politehnica Timişoara prin Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării, lansează astăzi prima revistă , care însumează contribuţiile ştiinţifice ale studenţilor din cadrul facultăţii de la comunicare şi relaţii publice, ca apariţie ne doprim să apară odată pe an, limba de comunicare fiind limba engleză. Editorii sunt cadrele didactice de la ştiinţele comunicării, iar lucrările publicate au fost iniţial comunicate în cadrul sesiunii ştiinţifice studenţeştidin cadrul facultăţii”, a declarat decanul Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării, prof. dr. Daniel Dejica Carţiş.

Proiectul este gândit sub forma unei colecții de interviuri care să releve dezvoltarea carierei din punct de vedere al realizărilor și provocărilor profesionale. “Lansarea unei astfel de reviste se face în săptămâna în care noi aniversăm 97 ani de la înfiinţarea facultăţii noastre. Este o acţiune dedicată studenţilor, şi cu bucurie putem anunţa că studenţii noştri au şi înclinaţii literare. Ceea ce se întâmplă astăzi este un lucru minunat, că promovăm studenţii de la master. Această primă revistă „Mastercom”, este revista prin care studenţii îşi prezintă lucrările cu care au absolvit sau vor absolvi studiile de master, lucrări care vor primii girul celor care s-au ocupat de apariţia unei astfel de revist. Este o premieră, fiindcă e scrisă în totalitate de studenţii masteranzi”, a transmis rectorul UPT, prof.univ.dr. Viorel Şerban.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*