Administrație

Stadiul lucrărilor la pasajul Popa Șapcă. Când va fi inaugurat

Stadiul lucrărilor la pasajul Popa Șapcă. Când va fi inaugurat

Lucrările la pasajul Popa Șapcă avansează, anunță primarul Nicolae Robu. În prezent, şantierul este pe ultima sută de metri, astfel că în maxim o lună, obiectivul va fi inaugurat.

Investiția este estimată la 24 milioane lei, la care se adaugă TVA, este finanțată cu fonduri de la bugetul local.

“Am trecut aseară pe acolo și chiar se turna beton pe ultimul tronson al zidului de lângă penitenciar. Era cofrat în mare măsură pe partea cealaltă. Toată concentrarea va fi pe partea dreaptă, a sensului de mers dinspre Punctele Cardinale către mall. Sper ca până la sfârșitul acestei săptămâni să fie gata. Data la care am convenit cu constructorul este 25 noiembrie pentru zidurile respective. În partea cealaltă, înspre nord față de calea ferată încă mai e de lucru pe strada Demetriade. În curând acolo va fi tot ce s-a pus în subteran îngropat și se va putea lucra la suprafață. Încolo, către Galeria 1 s-a turnat asfalt și pe celelalte benzi, cele laterale. Se lucrează la gard și operațiuni de genul acesta, de bordurare etc. Operații mărunte mai sunt de făcut”, a explicat primarul Nicolae Robu.

În cazul în care vremea va fi favorabilă lucrărilor, şoferii vor putea circula prin Pasajul Popa Şapcă, înainte de Crăciun, dă asigurări edilul.

“Estimez că pe la jumătatea lunii decembrie, depinde de vreme, vom fi în măsură să deschidem pasajul Popa Şapcă pe toate cele patru benzi, şi pe toate cele 6 benzi pe care pasajul propriu-zis are”, a completat Nicolae Robu.

Scopul lucrării de lărgire a pasajului de sub calea ferată şi a celor trei străzi este de a se obţine o fluidizare a traficului din municipiul Timişoara. Modernizarea celor trei străzi, coroborată cu crearea pasajului subteran Popa Şapcă, scurtează semnificativ timpii de circulaţie şi eliberează intersecţiile existente.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*