Educație

Video: Probele sportive, eliminate din examenul viitorilor pompieri! La fel și pragul de înălțime!

Video: Probele sportive, eliminate din examenul viitorilor pompieri! La fel și pragul de înălțime!

Accesul la un post de pompier nu va mai fi restricționat de înălțime sau de probele sportive de alergare viteză și rezistență, respectiv aruncarea mingii medicinale. Aceste probe vor fi înlocuite cu un traseu aplicativ prin care se urmărește testarea forței și rezistenței viitorilor polițiști, dar și agilitatea și calitățile motrice ale candidaților, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că începând cu sesiunea de admitere din luna ianuarie 2018, probele sportive de alergare viteză și rezistență, respectiv aruncarea mingii medicinale, vor fi înlocuite cu un traseu aplicativ care să testeze atât forța și rezistența, cât și agilitatea și calitățile motrice ale candidaților. De asemenea, odată cu introducerea acestui traseu va fi eliminat și pragul minim de înălțime.

În videoclipul postat pe pagina oficială de Facebook a IGSU (vezi jos), se exemplifică traseul pentru admiterea în instituțiile militare de învățământ, care pregătesc ofițeri și subofițeri pentru această structură, traseul cuprinzând 10 segmente care trebuie parcurse într-un timp de maxim 1 minut și 5 secunde.

Elementele din care este alcătuit traseul sunt detaliate în anexa la OMAI supus dezbaterii publice, care se poate consulta cu un simplu CLICK AICI

Traseul aplicativ este valabil pentru examenele organizate pentru admiterea la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă din Boldești, instituție de învățământ pentru care candidații pot depune dosarele de înscriere pentru admiterea din această iarnă până la data de 5 decembrie 2017. Dosarele se pot depune la sediile inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din localitățile de domiciliu, pentru cele 275 de posturi de subofițeri de pompieri şi protecţie civilă și 25 de posturi de maiștri militari auto. Mai multe detalii, vezi AICI.

Traseu aplicativ pentru admitere

Începând cu sesiunea de admitere din luna ianuarie 2018, probele sportive de alergare viteză și rezistență, respectiv aruncarea mingii medicinale, vor fi înlocuite cu un traseu aplicativ care să testeze atât forța și rezistența, cât și agilitatea și calitățile motrice ale candidaților.De asemenea, odată cu introducerea acestui traseu va fi eliminat și pragul minim de înălțime.Video-ul postat exemplifică traseul pentru admiterea în instituțiile militare de învățământ, care pregătesc ofițeri și subofițeri pentru #IGSU.Traseul cuprinde 10 segmente care trebuie parcurse într-un timp de maxim 1 minut și 5 secunde.Elementele din care este alcătuit traseul sunt detaliate în anexa la OMAI supus dezbaterii publice, care se poate consulta accesând link-ul: http://www.mai.gov.ro/index05_1.htmlTraseul aplicativ este valabil pentru examenele organizate pentru admiterea la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă din Boldești. Candidații pot depune dosarele de înscriere pentru admiterea din această iarnă la Școala de Pompieri din Boldești, până la data de 5 decembrie.Detalii admitere: https://goo.gl/HSefp6#POMPIERII #ISU #SMURD #DSU #România #ȘcoaladePompieri #Admitere

Posted by IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania on 7 Noiembrie 2017

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*