Social

Nu se astâmpără! Zeci de şoferi din Timişoara caută amenda cu lumânarea

Nu se astâmpără! Zeci de şoferi din Timişoara caută amenda cu lumânarea

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au aplicat în ultima săptămână 73 de amenzi conducătorilor auto care au oprit sau staționat pe străzile din zona centrală ori au pătruns, tot în centrul orașului, pe străzi cu accesul interzis.

Astfel, cele mai multe astfel de situații au fost constatate în zonele Piața Libertății, Piața Iancu Huniade, Piața I.C. Brătianu, Piața Sfântul Gheorghe, dar și pe străzi precum Augustin Pacha, Eugeniu de Savoya, Gheorghe Lazăr. La aceste încălcări ale legislației în vigoare se adaugă și 14 situații surprinse de camerele video instalate în zona centrală care au înregistrat autovehicule care au pătruns în zona interzisă, mai exact în zona Piața Libertății, ai căror conducători auto urmează a fi identificați de polițiștii locali.

Mai mult, tot în această perioadă au fost aplicate 110 colante autoadezive pe parbrizele autovehiculelor staționate neregulamentar în zona centrală, și în aceste cazuri fiind în lucru procedura de identificare a conducătorilor auto în vederea sancționării.

Tot în ultima săptămână, s-a înregistrat o scădere a cazurilor în care conducătorii de mopede au traversat pasajul pietonal de la str. Jiul, fiind constatate un număr de trei situații de nerespectare a indicatoarelor, din care un conducător de moped fiind identificat și sancționat.

Poliţia Locală reaminteşte că sancțiunile prevăzute pentru autovehicule dar și pentru mopede se ridică de la 290 la 725 lei cu 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă. Polițiștii locali atrag atenția că vor aplica în continuare sancțiuni celor depistați nerespectând prevederile legale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*