Politic

Deputatul Pavel Popescu: “Dragnea pune în pericol securitatea națională, dar e primul la discursuri și la poze”

Deputatul Pavel Popescu: “Dragnea pune în pericol securitatea națională, dar e primul la discursuri și la poze”

Liderii majorității parlamentare, în frunte cu domnii Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au fost în aceste zile primii la discursuri și la poze cu oficialii Alianței, cu ocazia Adunării Parlamentare NATO ce a avut loc la București, însă deciziile luate de ei în acest an pun în pericol angajamentele publice luate în fața partenerilor euro-atlantici, și implicit securitatea națională”, este mesajul transmis de deputatul PNL, Pavel Popescu.

Domnul Dragnea, cel care a blocat personal achiziția de corvete pentru Marina Română, a vorbit astăzi despre necesitatea de a face achiziții militare pentru securitatea la Marea Neagră. Cât de ipocrit puteți fi, domnule Dragnea?”, întreabă retoric deputatul liberal.

Deputatul PNL amintește faptul că fostul ministru al Apărării, Adrian Țuțuianu, a fost îndepărtat de Liviu Dragnea deoarece a declarat public că ministerul nu mai are bani pentru plata soldelor. Acest lucru a venit în contextul în care în acest an guvernul a alocat 2% din PIB pentru Apărare, conform cerințelor Alianței. „Într-o discuție cu secretarul general al NATO, domnul Jens Stoltenberg, acesta mi-a spus că admiră România pentru determinarea de care dă dovadă în a-și apăra cetățenii. Nu am avut curajul să-i spun că lucrurile stau bine deocamdată doar pe hârtie și că singurul lider politic important care se luptă ca România să își țină promisiunile luate în fața partenerilor din NATO este președintele Klaus Iohannis”, spune Popescu.

Suntem în octombrie și deja este clar că planul de înzestrare al Armatei române este în pericol. Nu s-au alocat bani și acum este evident că nu există viziune și nici dorința de a oferi militarilor români cele mai bune și cele mai sigure echipamente. Militarii români din Afganistan, lăudați și apreciați de partenerii noștri euro-atlantici nu sunt o prioritate pentru pesediști. În plus, procesul de securizare a frontierei estice a NATO, atât terestră cât și navală, suferă întârzieri majore”, amintește Pavel Popescu.

Deputatul liberal face un apel la presă pentru a urmări modul în care sunt implementate cele opt programe de înzestrare ale Armatei, programe aprobate de comisiile de Apărare din Parlament.

“Suntem îngrijorați de modul în care sunt implementate aceste programe și bănuim că Guvernul PSD-ALDE va transfera în acest an bani de la Armată către pomeni electorale, așa cum au făcut deja cu banii de la Dezvoltare”, atenționează Popescu.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*