Economic

Obiectivele ”split TVA” și trecerea contribuţiilor la angajat: îmbunătățirea colectării la buget

Obiectivele ”split TVA” și trecerea contribuţiilor la angajat: îmbunătățirea colectării la buget

Prim-ministrul Mihai Tudose şi vicepremierul Ion-Marcel Ciolacu au discutat, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Coaliției pentru Dezvoltarea României, despre aplicarea măsurilor de plată defalcată a TVA și trecerea contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului în sarcina angajatului.

Premierul și vicepremierul au explicat care sunt obiectivele urmărite de Guvern prin implementarea acestor plății defalcate a Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) și a trecerii contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului în sarcina angajatului. ”Obiectivul este să îmbunătățim colectarea la buget. Aceste măsuri au fost gândite astfel încât să nu diminueze veniturile pentru angajaţi și nici să nu aducă o cheltuială în plus angajatorilor”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Șeful Executivului a detaliat mecanismul de aplicare a modificărilor legislative promovate de Guvern în acest sens și a dat asigurări că vor fi căutate soluțiile cele mai bune, prin consultări cu toate părțile interesate, astfel încât obiectivul propus să fie atins, fără a fi afectate interesele angajaților și ale angajatorilor.

Pe lângă întâlnirile în formatul grupurilor de lucru sectoriale, premierul Mihai Tudose și-a exprimat disponibilitatea de a continua dialogul cu reprezentanţii Coaliției pentru Dezvoltarea României ori de câte ori este nevoie, pe probleme punctuale.

Alte subiecte abordate la întâlnirea de la Palatul Victoria au vizat perspectivele de eficientizare a activității ANAF și o mai bună corelare a formării profesionale cu nevoile pieței muncii. La întâlnire au participat secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, și consilierii de stat Ramona Chirilă Lohan, Gabriel Andronache, Florin Vodiță și Felix Rache.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*