Politic

Secretar de stat ALDE în vizită la agricultorii din Timiș

Secretar de stat ALDE în vizită la agricultorii din Timiș

Vizită neașteptată în județul Timiș. Sorin Roșu Mareș, secretar de stat în Ministerul Agriculturii s-a oprit, împreună cu colegul său din ALDE, deputatul Marian Cucșa, în Dudeștii Vechi. Aici, cei doi au vizitat o fermă performantă ce crește anual circa o mie două sute de vite.

Unul dintre obiectivele Ministerului Agriculturii este să crească randamentele de producţie la unitatea de suprafaţă, prin reabilitarea sistemelor de irigaţii, astfel ca până în 2020 în România să existe circa două milioane de hectare irigate. România ocupă o poziţie importantă în ansamblul agriculturii europene, situându-se pe locul 6 în UE din perspectiva suprafeţei agricole utilizate. “Am rămas plăcut impresionat de ce am văzut aici. O fermă modernizată, o muncă cu adevărat bine structurată și pusă la punct. Cei care se ocupă de această fermă pot fi dați drept exemplu. Vrem să venim în întâmpinarea tuturor fermierilor și să-i ajutăm. Pe 16 octombrie începe acordarea avansului pe subvenții pe anul 2017. Apoi pentru noi prioritar a fost dezvoltarea sistemului de irigații. Suntem prima guvernare care alocă o sumă atât de mare pentru irigații, 85470 milioane lei ”, a spus Sorin Roșu Mareș.

În 2016, suprafaţa de teren agricol irigat a fost de 200.000 de hectare, iar anul acesta, prin acordarea gratuită a apei, s-a ajuns la 600.000 de hectare de teren agricol irigat. “Sistemul de irigații reprezintă o problemă serioasă a României, mai ales că avem perioade mari de secetă. Am vizitat ferma din Dudeștii Vechi, alături de domnul secretar de stat, Sorin Roșu Mareș pentru a vedea care sunt trebuințele celor care își doresc să implementeze un astfel de sistem. Am văzut stadiul lucrărilor,  am discutat și am luat aminte. De fiecare dată când am plecat de pe teren, am notat problemele cu care se confruntă cetățenii, iar multe dintre ele, care au ținut de noi, cei din ALDE, s-au transformat în proiecte sau în legi care au venit în beneficiul comunității din care fac parte”, a spus Marian Cucșa, deputat ALDE Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*