Eveniment

A plouat cu amenzi de la Rutieră în week-end. Doi şoferi s-au ales cu dosar penal

A plouat cu amenzi de la Rutieră în week-end. Doi şoferi s-au ales cu dosar penal

În week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 350 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 165 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Astfel, poliţiştii au constatat 10 infracțiuni și au aplicat 364 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 165 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 52 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 46 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 11 de certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

În noaptea de 30 septembrie spre 01 octombrie a.c., în jurul orei 01.40, poliţiştii Secţiei 2 Rurale Săcălaz au depistat un bărbat de 33 de ani în timp ce conducea un autoturism pe raza localității mai sus menționate, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

La data de 01 octombrie a.c.,în jurul orelor  22.40,  poliţiştii Biroului Rutier Lugoj au depistat un bărbat de 40 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*