Sport

Foto: Noul stadion din Craiova e gata. Pe când și la Timișoara?

Foto: Noul stadion din Craiova e gata. Pe când și la Timișoara?

Craiova are un nou stadion cu care s-ar putea mândri orice român. Arena din Bănie are peste 30.000 de locrui și a costat peste 200 de milioane de lei, fondurile fiind asigurate de Guvern, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții (CNI).

Noul ”Ion Oblemenco” din Craiova este gata, după aproape doi ani de la demararea lucrărilor. Obiectivul de investiții realizat de CNI urmează să fie recepționat și predat autorităților publice locale. Gazonul a fost montat, instalația de iluminat nocturn a fost pusă în funcțiune și testată, singurele ”lipsuri” fiind legate de mobilierul cu care va fi dotată arena. Ba chiar și hotelul din cadrul stadionului a fost finalizat, aici de asemenea fiind așteptată mobila.

Lojele noului ”Oblemenco” sunt finalizate în proporție de 95%, iar sala de conferințe urmează să fie și ea mobilată.

Conform CNI, valoarea investiției este de 216.068.597 lei cu TVA inclus și include un stadion modern cu o capacitate de peste 30.000 de locuri, care poate găzdui competiții fotbalistice pentru FIFA WORLD CUP, UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF – Liga I precum și competiții pentru alte tipuri de sporturi: rugby (Rugby Union si Rugby League, rugby în 7), oină, hochei pe iarbă, minihochei sau fotbal american. Se vor putea organiza în incinta complexului sportiv și concerte, târguri, expoziții, evenimente culturale și sociale. Complexul mai include și spații de cazare pentru sportivi, spații comerciale și parcări.

Primul meci oficial pe noul stadion al Craiovei ar putea fi programat după data de 10 octombrie, conform reprezentanților CNI, adică peste circa două săptămâni.

Din păcate, Timișoara nu va avea în viitorul apropiat o arenă modernă, de mari dimensiuni, ”bătrânul” Dan Păltinișanu fiind deja aproape ruină, chiar dacă pe stadionul principal al capitalei Banatului se mai dispută, încă, competiții la cel mai înalt nivel fotbalistic și nu numai. Și toate acestea se întâmplă în ciuda faptului că primarul Timișoarei a solicitat guvernelor pe care le-a avut România din 2012 încoace să se ”îndure” și să construiască și în orașul de pe malul Begăi o arenă nou-nouță, cu circa 40.000 de locuri.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*