Educație

Luni se dă startul admiterii de toamnă la UVT

Luni se dă startul admiterii de toamnă la UVT

Aproximativ 180 de locuri la buget și 2300 în regim cu taxă sunt disponibile pentru sesiunea de toamnă la Universitatea de Vest din Timișoara. Oferta Universității pentru absolvenții de liceu constă în 76 de specializări de licență, în 11 facultăți: Arte și Design; Chimie, Biologie, Geografie; Drept; Economie și de Administrare a Afacerilor; Educație Fizică și Sport; Fizică; Litere, Istorie și Teologie; Matematică și Informatică; Muzică și Teatru; Sociologie și Psihologie; Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.

Sesiunea de admitere de toamnă la Universitatea de Vest din Timișoara are loc în perioada 4 – 17 septembrie.

Oferta Universității este completată cu pachete de sprijin financiar, pe diferite categorii, instituția oferind șapte tipuri de burse, cu sume care ajung și la 1100 lei, plus alte forme de sprijin material. De asemenea, la UVT se pune accentul și pe asigurarea condițiilor optime în cazarea studenților, instituția asigurând 3000 de locuri în 10 cămine modernizate în permanență.

„Eforturile noastre sunt concentrate pe mai multe paliere. Suntem atenți atât în ceea ce privește oferta educațională, cât și cea socială. Astfel, ne asigurăm că studenții au o experiență educațională optimă. Avem disponibile șapte tipuri de burse, dar și alte forme de sprijin material. De asemenea, am investit constant în ultimii ani în modernizarea căminelor noastre. Oferta UVT pentru viitorii studenți este completă, plecând de la furnizarea de competențe de înalt nivel, la o infrastructură educațională și socială superioară”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Absolvenții de liceu care se vor înscrie la Universitatea de Vest din Timișoara vor putea solicita alocarea unui loc de cazare gratuit pentru o perioadă de trei zile. Instituția oferă această facilitate pe perioada admiterii la ciclul licență. În acest sens, cei interesați vor depune o cerere în momentul înscrierii.

Vă reamintim că în prima sesiune de admitere Universitatea de Vest din Timișoara a înregistrat o creștere semnificativă a înmatriculărilor. Comparativ cu vara anului trecut, instituția de învățământ superior a avut o creștere de 17 procente a înmatriculărilor. Conducerea Universității anticipează încă 500 de înmatriculări în sesiunea de toamnă, ceea ce ar reprezenta peste 4000 de „boboci” în noul an universitar.

Detalii despre oferta educațională și procedura de admitere pot fi găsite la adresa https://www.uvt.ro/ro/admitere/2017/. Întrebările pot fi trimise și pe acest grup de Facebook: https://goo.gl/tGWjE3

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*