Național

Poliţia de Frontieră sărbătoreşte Ziua Marinei Române

Poliţia de Frontieră sărbătoreşte Ziua Marinei Române

Poliţia de Frontieră participă şi în acest an, alături de Forţele Navale Române, la Ziua Marinei. Activităţile festive se vor derula în localităţile de frontieră Constanţa, Mangalia, Tulcea, Brăila.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciilor Teritoriale ale Politiei de Frontieră Giurgiu, Călăraşi, Mehedinţi şi Caraş Severin vor participa cu ambarcaţiuni din dotare la activităţile şi exerciţiile demonstrative organizate de autorităţile publice locale. Marinarii din cadrul Gărzii de Coastă vor lua parte la activităţile organizate cu ocazia Zilei Marinei, vor depune coroane de flori în cinstea eroilor marinari şi vor participa cu navele şi ambarcaţiunile din dotare la exerciţiul “Forţele Navale Române 2017”.

Astfel, mâine 15 august, în cadrul exerciţiului “Forţele Navale Române 2017”, echipajele Poliţiei de Frontieră de pe nava amiral „Ştefan cel Mare” si de pe nava de intervenţie tip Shaldag vor participa la un exerciţiu de combatere a migraţiei ilegale pe mare. De asemenea, în cadrul aceluiaşi eveniment, la Mangalia, patru şalupe de patrulare şi intervenţie şi o ambarcaţiunie tip TARGA vor efectua un exerciţiu de abordaj şi control la remorcherul maritim al Forţelor Navale.

Manifestările au început, în data de 12 august în cadrul evenimentelor “Ziua Porţilor Deschise”, organizate în porturile Constanţa şi Mangalia, ocazie cu care cele patru nave ale Poliţiei de Frontieră –  nava maritimă de supraveghere „Ştefan cel Mare”, nava de intervenţie tip Shaldag şi două şalupe de patrulare – au putut fi vizitate de publicul larg.

La rândul lor, structurile Poliţiei de Frontieră care au ca atribuţii supravegherea şi controlul frontierei fluviale din oraşele Brăila, Giurgiu, Călăraşi, Drobeta Turnu Severin, Orşova şi Moldova Veche vor participa la ceremoniile organizate de consiliile locale de care aparţin.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*