Cultură

asFalt art transformă Timișoara în Chicago pentru o zi

asFalt art transformă Timișoara în Chicago pentru o zi

Formația Soul Serenade, ce vine cu o nouă și revigorantă interpretare acustică a direcției de „old time blues & jazz” și ne va purta, metaforic vorbind, pe străzile din Chicago în cadrul celui de-al doilea eveniment din acest an al asFalt art 2017.

Vineri, 4 august 2017, începând cu ora 17:00, timișorenii sunt așteptați în Piața Libertății pentru a se bucura nu doar de muzică, ci și de lucrările unor artiști vizuali, vor putea experimenta o piesă de teatru senzorial și vor exersa pași de tango.

Între orele 17:00-21:00 va avea loc o expoziție cu lucrările a 4 artiști vizuali. Astfel, se va deschide un portal al geometriei și al culorilor din mințile tinerelor timișorene: Manuela Marchiș, Malvina Liuba, Antonia Dordea și Bianca Homorodean. Tot în acest interval, trupa de teatru „Asylum” va oferi timișorenilor posibilitatea de a experimenta o piesă de teatru senzorial. În comparație cu teatrul clasic, teatrul senzorial presupune o experiență artistică mai directă și personală, în care spectatorul este invitat ca personaj principal într-o poveste, și va fi transmisă folosind toate cele 5 simțuri ale omului: văz, auz, tactil, olfactiv și gustativ.

Începând cu ora 18:00 Șotron Tango realizat de Tango Malena, invită curioșii să încerce și ei câțiva pași de tango, școala Tango Malena va susține și o reprezentație realizată de dansatorii, Gușat Silviu și Alexandra Beloia, instructori ai școlii Tango Malena, ce prezintă dansul lor demonstrativ în două acte. Momentul artistic va aduce un ușor contur în pași de tango argentinian, un dans social dansat liber, fără coregrafie pentru timișorenii curioși ce doresc o formă de exprimare prin dans.

De la ora 19:00 vor intra în scenă și Soul Serenade, din București, cei ce au câștigat pentru România locul II la Festivalul European de Blues din Toulouse, și au cântat în deschiderea Rhiannon Giddens & Layla Mccalla, câștigatoare Grammy.

asFalt art este un festival ce își propune să aducă arta și cultura mai aproape de oameni și să sprijine tinerii artiști.

Acest eveniment este organizat de Fundația Alternativa și este susținut de Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Local Timișoara și Casa de Cultură Timișoara.

Mai multe detalii despre evenimentul din 4 august pot fi găsite pe pagina de Facebook a proiectului https://www. facebook.com/asfaltart.ro și pe website: http://asfalt-art.ro/.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*