Social

Ansamblul folcloric “Românașul” din Sînmihaiu Român, premii peste premii

Ansamblul folcloric “Românașul” din Sînmihaiu Român, premii peste premii

Comuna Sînmihaiu Român are cu ce se lăuda. Micii talentați din Ansamblul folcloric “Românașul”, condus de coregraful Bogdan Poenar, au adus acasă o mulțime de premii.

Vorbim despre copii cu vârste între 8 și 12 ani. Cei 32 de elevi ai ansamblului au participat la diferite concursuri, iar de cele mai multe ori au ieșit câștigători. Săptămâna trecută, pe 18 iunie, copiii au participat la concursul “Lada cu Zestre”, organizat de către Centrul de Cultură și Artă. De aceasta dată, au reușit să obțină mențiune. “Participăm în fiecare an la Lada cu Zestre, un concurs la nivel județean. Am luat și premii, avem Locul I, Locul II, Locul III. Anul acesta am obținut doar Mențiune, pentru că trupa noastră de dansuri e la început. Cei vechi s-au retras, deoarece sunt în vârstă, iar acum avem doar copii de clasa a treia și a patra. Ei încearcă să intre pe acest făgaș. Concursul Lada cu Zestre a fost structurat în doua faze.În prima fază am fost la Checea și am fost admiși, iar în faza următoare am fost la Timișoara la Centrul de Cultură și Artă, unde am reușit să obținem acea mențiune. A fost destul de bine, copiii sunt la primul lor concurs și abia se obișnuiesc cu scena. Cam toate primăriile comunelor din jurul Timișoarei au formații de dansuri și fiecare își aduce trupele de dansuri. Sperăm să facem performanță, să ajungem dansatori mari”, a spus Bogdan Poenar, coregraful Ansamblului Românașul.

La rândul său, edilul Viorel Mărcuți se declară mulțumit de talentații copii din ansamblu și le este alături de fiecare dată.“La nivelul comunei avem o formație de dansatori. Cei mici sunt bine organizați, în sensul că există o schimbare de generații. Au câștigat premii. La grupa mare de dansatori sunt mai puțini, dar o să completăm. Sunt foarte pricepuți. Suntem mândri de ceea ce fac”, a afirmat primarul comunei Sînmihaiu Român, Viorel Mărcuți.

În prezent, în Ansamblul de dansuri populare “Românașul” sunt 16 perechi, unii mai vechi în meserie, iar alții nou veniți. Coregraful Bogdan Poenar spune că dorește un număr cât mai mare de copii talentați să se alăture echipei. Dar munca cere sacrificii, o spune chiar coregraful copiilor. Aceștia nu renunță la repetiții, chiar dacă de multe ori sunt obosiți de la școală. Pasiunea pentru dansul popular îi motivează.“Câteodată e greu să lucrez cu copiii, pentru că programul nu ne permite decât după orele de curs să facem repetiții. Atunci, copiii vin obosiți de la școală. Dar e plăcut. Copiii care au o pasiune spre dans cooperează mai bine, sunt mai atenți”.

Ansamblul “Românașul” din Sînmihaiu Român este cu tradiție, iar până acum i-a avut ca și coregrafi  pe Iacob Iulian, Doina Șușan, Poenar Tiberiu și Bogdan Poenar.


Un comentariu

  1. Felicitari coregrafului pentru munca depusa!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*