Educație

Întâlnirea regională a „stakeholderilor” Electric, Electronic and Green Urban Transport Systems, la UPT

Întâlnirea regională a „stakeholderilor” Electric, Electronic and Green Urban Transport Systems, la UPT

Universitatea Politehnica Timisoara gazduieste intalnirea regionala a ‘stakeholderilor’ Electric, Electronic and Green Urban Transport Systems. Evenimentul va avea loc vineri, 30 iunie, de la ora 12, la Universitatea Politehnica Timisoara. Evenimentul se va desfasura la Facultatea de Management in Productie si Transporturi, Bd. Mihai Viteazu, nr. 1, cladirea SPM, sala 211.

Proiectul se va desfasura intre 1 ianuarie 2017 si 1 iunie 2019.

Proiectul eGUTS si-a propus sa promoveze potentialul mobilitatii electrice in 9 orase, regiuni si tari Dunarene. Pentru a realiza acest lucru, consortiul proiectului, constituit din 22 de parteneri, va dezvolta standarde inovative eGUTS pentru orasele care sprijina e-mobilitatea, bazate pe studii de fezabilitate combinate, va elabora si realiza o platforma inteligenta eGUTS APP si va implementa diverse actiuni pilot in domeniul politicilor preferentiale rutiere si de parcare, a statiilor de incarcare si a statiilor de inchiriere.

Consortiul va intensifica astfel, in mod activ, cooperarea, schimburile de experienta si transferul de know-how in randul partilor interesate, atat la nivel regional si national, cat si la nivel transnational (prin intermediul Platformelor Strategice Regionale). Drept urmare, o aplicare a Strategiei eMOB este de asteptat nu numai in regiunile participante, ci si, cu o dezvoltare mai larga a rezultatelor, in intreaga zona a Dunarii si mai departe in Europa.

Avand in vedere cele de mai sus, s-au conturat urmatoarele obiective ale proiectului: elaborarea standardele eGUTS pentru strategia eMOB de implementare a solutiilor comune pentru sistemele de transport (electro-mobilitate combinata cu solutii informatice) prin intermediul a 7 actiuni pilot; oferirea de sisteme de e-transport mai bine conectate si scaderea pozitiei actuale dominante in domeniul transportului bazata pe combustibili conventionali clasici in transportul local precum si reducerea emisiilor de CO2; pregatirea sistematica a terenului pentru implementarea de sisteme de e-mobilitate combinate cu solutii electronice inovatoare, urmand ca acestea sa devina unul dintre mijloacele importante de transport.

Lider de proiect este Universitatea Politehnica Timisoara, iar proiectul este finantat in cadrul Programului Transnational Dunarea; Axa prioritara 3: O conectare mai buna si responsabila a energiei in zona Dunarii. Obiectivul specific 3.1: Sprijinirea sistemele de transport ecologice si asigurarea accesibilitatii echilibrate in zonele urbane si rurale.

Bugetul total este de 1.819.075 euro, din care 1.468.013,75 Euro din fonduri ERDF si 78.200 Euro din fonduri IPA.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*