Sport

Poli, VICTORIE în prima manșă. Doar 70 de timișoreni, pe „Otto Greffner” din Șiria, la UTA – POLI, meci NETELEVIZAT!

Poli, VICTORIE în prima manșă. Doar 70 de timișoreni, pe „Otto Greffner” din Șiria, la UTA – POLI, meci NETELEVIZAT!

Poli s-a impus în partida tur din barajul de menținere în Liga I, scor 2-1, în fața rivalei UTA Bătrâna Doamnă. Deși scorul putea fi mult mai mare în favoarea alb-violeților, la prestația din teren a ”contribuit” și arbitrul central, olteanul George Găman.

După ce le-a stricat partida din penultima etapă a Ligii I, contra celor de la Pandurii Tg. Jiu, ”fluierașul” oltean George Găman s-a făcut remarcat încă o dată în jocul celor de la Poli Timișoara. De data aceasta, Găman și-a ”făcut de cap” în partida tur din ”dubla” de menținere/promovare în Liga I dintre alb-violeții timișoreni și arădenii de la UTA. Desigur, asta nu scuză faptul că Poli nu conducea cu 4-0 la pauză, dacă ținem cont de ocaziile ratate de elevii lui Ionuț Popa, însă un arbitraj mediocru cum a fost cel de luni seara, de pe arena Dan Păltinișanu, își ”ucide” orice fel de determinare și concentrare, fotbalistic vorbind.

Revenind la meci, unul cu o asistență de peste 15.000 de spectatori, Bocșan a avut prima ocazie în minutul 7, pentru ca în minutul 19, timișorenii să irosească o nouă șansă prin Bărbuț. Deschiderea scorului avea să se petreacă în minutul 22, când Pedro Henrique (intrat în teren în minutul 15 în locul accidentatului Popovici) l-a făcut spectator pe Miron, portarul alb-roșilor. După doar 3 minute, scorul devenea 2-0 ca urmare a reușitei lui Gabriel Cânu. Conform cursului jocului, alb-violeții păreau că se îndreaptă spre o victorie la scor, însă Neagu, Croitoru, Doman și din nou Bărbuț nu au reușit să mai bage mingea-n ”ațele” lui Miron până la pauză.

Mitanul secund debutează cu ratarea lui Soljic (min.48), pentru ca după numai trei minute, echipa oaspete să reducă din handicap prin Strătilă, care a marcat după un contact cu Bocșan, polistul acuzând că ar fi fost faultat de marcatorul golului. Spiritele s-au mai liniștit la firul ierbii până în minutul 65, când fundașii UTA-ei au trimis la disperare o minge înspre apărarea alb-violeților, iar Neagu, în încercarea de a ajunge în zona în care se afla balonul, trece în alergare pe lângă Curtuluș, moment în care arădeanul se împiedică și cade. Momentul păre desprins din filmele cu Mr. Bean, ”centralul” îndreptându-se înspre fundașul bănățean și arătându-i un al doilea cartonaș galben și, implicit pe cel roșu, după ce, în urmă cu doar 6 minute, același Neagu fusese avertizat tot cu cartonaș galben. Eliminarea timișoreanului a înfuriat întreaga asistență timișoreană, de la jucători și antrenori până la nivelul tribunelor stadionului Dan Păltinișanu, motiv pentru care alb-violeții au anunțat deja că se vor adresa Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA). În ultimul minut de joc, Bocșan a avut șansa să mărească din nou ecartul de pe tabela de marcaj, însă norocul nu a fost de partea sa, lovitura de cap expediată de fundașul timișorean lovind bara lui Miron, iar partida se încheia cu ”scântei” și cu un 2-1, mulțumitor, dar nu suficient pentru bănățeni.

Am discutat azi cu cei din conducere, am revăzut fazele. O să facem un memoriu la CCA. Așa nu se mai poate continua. Ne-a fost eliminat aiurea un om! La golul lor a fost fault clar în atac, iar UTA trebuia să aibă doi eliminați. Am fost pur și simplu desființați! Să nu-l mai prind pe Găman la Timișoara! Eu nu am treabă cu UTA, nu am o problemă cu cei de acolo. Vreau doar să nu mă mai arbitreze acest Găman, atât tot. Cât despre UTA, am avut ocazii multe și în 10 oameni, trebuia să-i batem rău de tot. Au ajuns o dată la poartă și ne-au dat gol. N-am nicio emoție pentru retur, dacă totul decurge normal. Dacă fructificăm măcar jumătate dintre ocazii, batem și acolo fără emoții. Problema este însă să nu mai ratăm atât. Suntem mult mai buni“, a declarat Ionuș Popa, marți, pentru Digi Sport.

Partida retur se va juca la Șiria, pe stadionul Otto Greffner, o arenă cu numai 1.380 de locuri, cam cât un sector din cele 30 ale arenei timișorene ”Dan  Păltinișanu”, motiv pentru care numai circa 70 de timișoreni vor putea urmări partida din tribune, în conformitate cu regulamentele fotbalului românesc, care obliga clubul organizator să aloce 5% din capacitatea stadionului către suporterii vizitatori.

Televiziunea care a transmis în direct partida de luni seara, Digi Sport, a anunțat, cu puțin timp în urmă, că nu a putut ajunge la un acord cu arădenii pentru a putea transmite și partida retur. Meciul dintre UTA și Poli Timișoara are loc joi, 15 iunie 2017, cu începere de la ora 17:30.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*