Eveniment

Șapte migranți, opriţi la frontiera cu Serbia

Șapte migranți, opriţi la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Secției 8 Poliția Oravița, au depistat la frontiera cu Serbia șapte cetăţeni din Irak și Siria, care au încercat să intre ilegal în România.

Marți, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa – I.T.P.F. Timişoara, în cooperare cu lucrători din cadrul Secției 8 Poliția Oravița, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat pe raza localității de frontieră Oravița, șapte cetăţeni străini care se deplasau de la frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt șase cetăţeni din Siria și unul din Irak, două femei și doi bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 57 de ani și trei minori, cu vârste cuprinse între 7 şi 17 de ani. Aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*