Administrație

Proiectul inițiat de Traian Stancu privind pista de canotaj a lacului Surduc, în grafic

Proiectul inițiat de Traian Stancu privind pista de canotaj a lacului Surduc, în grafic

Dezvoltarea turismului în judeţul Timiş va prinde contur. Vicepreședintele CJ Timiș, Traian Stancu, susține în continuare realizarea unei piste de canotaj pe Lacul Surduc.

Pista de canotaj ar putea fi finanţată printr-un proiect transfrontalier România-Serbia. Este vorba despre o valoare estimată la două milioane de euro, pentru partea românească.

Iniţiatorul proiectului este Traian Stancu, care spune că pista de canotaj va avea doi kilometri o sută de metri şi opt culoare. Astfel, potrivit vicepreședintelui CJ Timiș, pentru realizarea acesteia este necesară perfectarea unui contract de parteneriat între A.B.A Banat – administratorul lacului şi CJ, pentru darea în folosinţă gratuită a luciului de apă aferent investiţiei pistei de canotaj. Construcția pistei de canotaj va dura aproximativ 24 luni.“Joi (n.r.- ieri) am deschis prima discuție cu Apele Române pentru a începe construcția pistei. Vrem să devenim concesionarii luciului de apă și luni o să am o întâlnire cu directorul de la Apele Române pentru a vedea modalitatea și a aduce un cadru Consiliului Judetean pentru concesionarea luciului de apă a pistei de canotaj”.

Terenul necesar pentru realizarea facilităţilor infrastructurale pe malul Lacului Surduc este pus la dispoziţia CJ de către Primăria Fârdea prin H.C.L şi protocol de predare-primire, constând în două parcele de teren în intravilanul localităţii, în suprafaţă de 7.040 mp.

După finalizarea proiectului, pe lacul Surduc vor putea fi organizate competiții oficiale, antrenamente și evenimente sportive.

(Foto: Antena3)


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*