Administrație

Proiect-pilot de realizare a unui Centru de colectare, sortare, depozitare și desfacere a produselor agricole locale

Proiect-pilot de realizare a unui Centru de colectare, sortare, depozitare și desfacere a produselor agricole locale

Consiliul Județean Timiș sprijină micii producători locali agricoli, prin crearea unui centru de colectare, sortare, depozitare și desfacere a produselor agricole locale în vederea comercializării lor, către lanțurile de magazine.

Centrul de colectare, sortare, depozitare și desfacere a fructelor si legumelor va fi destinat în special micilor producători locali și celor din arealul învecinat. Va fi structurat în zona de încărcat, descărcat, sortat și ambalat și de zona de depozitat. Aici vor putea fi depozitate legume rădăcinoase (cartofi, morcovi, telină, ceapă, pătrunjel, sfeclă) și neradăcinoase (roșii, castraveți, ardei, vinete), fructe (mere, pere, struguri, zmeură). Fiecare produs necesită condiții diferite de depozitare: temperatură și umiditate corespunzătoare, astfel acesta va fi dotat cu camere frigorifice.

Vorbim despre un proiect-pilot pe care CJ Timiș îl are în plan de realizare.  Proiectul vizează crearea, pe parcursul acestui an, a unui centru de colectare legume-fructe, cu perspectiva realizării în anii următori a mai multor astfel de centre, în funcție de necesitatea și specificul județului.“Ca procedură, să urmeze aceeași investiția de care a vorbit domnul președinte. Trebuie să avem un sprijin puternic din partea administrațiilor locale”, spune vicepreședintele CJ Timiș, Roxana Iliescu.

Proiectul este finanțat din bugetul CJ. Astfel că vor fi alocate 4,5 milioane lei pentru realizarea proiectului-pilot în ceea ce privește strategie, studiu de fezabilitate, proiect tehnic și realizare.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*