Eveniment

15 migranți din Cuba si Pakistan, opriţi la frontiera cu Serbia

15  migranți din Cuba si Pakistan, opriţi la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara în cooperare cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi au depistat, în zona de competenţă a Sectoarelor PF Moraviţa şi Deta, 15 cetăţeni din Cuba, respectiv Pakistan, care au încercat să intre ilegal în România, din Serbia.

În ultimele 24 de ore poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma cărora au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Jamu Mare, patru cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

Ca urmare a faptului că persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră  pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt cetățeni cubanezi, un bărbat, două femei și un minor, cu vârste cuprinse 4 şi 49 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au plecat cu un avion din Moscova, au ajuns in Serbia, unde au stat cateva luni si intentionau sa ajunga ilegal in S.U.A.

În cursul acestei dimineți, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Deta, în cooperare cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi, au depistat, în apropierea localităţilor  de frontieră  Opătița și Denta, 11 cetățeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt 11 bărbați toți din Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând a fi luate măsurile legale care se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*